Κατακόρυφη αύξηση επιβατών στα γερμανικά αεροδρόμια το 2022

Μπορεί η πανδημία να έχει πλήξει τα αεροδρόμια στη Γερμανία, ωστόσο, αυτό αναμένεται να αλλάξει το νέο έτος, με τις προβλέψεις της Ένωσης Γερμανικών Αεροδρομίων (ADV) να κάνουν λόγο για 180 εκατομμύρια επιβάτες το 2022 και ολική επαναφορά στα επίπεδα πριν την υγειονομική κρίση, το 2025.

Μόλις οι περιορισμοί στις μετακινήσεις χαλαρώσουν ο αριθμός των επιβατών θα αυξηθεί σημαντικά στα γερμανικά αεροδρόμια, δεδομένου ότι η επιθυμία των ανθρώπων να ταξιδέψουν παραμένει υψηλή, όπως εξηγεί ο διευθύνων σύμβουλος της Ένωσης Γερμανικών Αεροδρομίων (ADV), Ralph Beisel.

“Είμαστε πεπεισμένοι ότι η ζήτηση, τόσο από εκείνους που ταξιδεύουν για λόγους αναψυχής, όσο και από εκείνους που ταξιδεύουν για επαγγελματικούς λόγους θα συνεχίσει να αυξάνεται, μόλις αρθούν οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί”, λέει ο κ. Beisel.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η κατάσταση της πανδημίας θα περιορίσει τη ζήτηση τους επόμενους χειμερινούς μήνες, ωστόσο, επιμένει στην κατακόρυφη αύξηση της ζήτησης αμέσως μόλις οι επιβαλλόμενοι ταξιδιωτικοί περιορισμοί χαλαρώσουν.

Δεν εκπληρώθηκαν όλες οι προσδοκίες για ανάκαμψη της επιβατικής κίνησης το 2021, με τα γερμανικά αεροδρόμια να μετρούν λιγότερους από 80 εκατομμύρια επιβάτες, περίπου το ένα τρίτο του επιπέδου των 248 εκατομμυρίων επιβατών του 2019, το τελευταίο κανονικό έτος.

Όμως, η Ένωση Γερμανικών Αεροδρομίων αναμένει σχεδόν 180 εκατομμύρια επιβάτες να διακινηθούν στα αεροδρόμια της χώρας τους επόμενους δώδεκα μήνες. Ωστόσο, η πλήρης ανάκαμψη της επιβατικής κίνησης εκτιμάται το 2025.

Πηγή: money-tourism.gr

Υποστήριξε το GRland.info

Βοήθησε την συντακτική μας ομάδα να προσφέρει έγκαιρα και έγκυρα ενημερωτικά άρθρα στην ελληνική γλώσσα. Γίνε συνδρομητής με 4,99 τον μήνα! Περισσότερα, ΕΔΩ

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.