Εμβόλιο-καραντίνα για παιδιά στη Γερμανία: Σημαντικές απαντήσεις

Εμβόλιο-καραντίνα για παιδιά στη Γερμανία: Σημαντικές απαντήσεις σε ερωτήματα που απασχολούν.

Από σήμερα Τετάρτη, πολλά κέντρα εμβολιασμού στη Βαυαρία θα μπορούν επίσης να εμβολιάζουν μικρότερα παιδιά κατά του κορωνοϊού. Πολλοί γονείς ελπίζουν ότι αυτό θα διευκολύνει την καθημερινή ζωή, για παράδειγμα με την εξάλειψη της υποχρέωσης καραντίνας. Απαντάμε στις πιο σημαντικές ερωτήσεις.

Στον αγώνα κατά της πανδημίας, η κυβέρνηση επικεντρώνεται επίσης στον εμβολιασμό των παιδιών ηλικίας 5 έως 11 ετών.

Η παράδοση του εμβολίου στα βαυαρικά κέντρα εμβολιασμού θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι σήμερα Τετάρτη, σύμφωνα με εκπρόσωπο του Υπουργείου Υγείας.

Για πολλούς γονείς, ένας λόγος για να εμβολιάσουν τα παιδιά τους είναι ότι δεν θα χρειαστεί να τα βάλουν σε καραντίνα εάν εμφανιστεί κρούσμα στο σχολείο ή στον παιδικό σταθμό. Πολλοί παιδίατροι το επιβεβαιώνουν αυτό.

Αλλά ποιοι κανονισμοί και ποιες ελαφρύνσεις ισχύουν για τα εμβολιασμένα παιδιά; Ακολουθούν οι πιο σημαντικές ερωτήσεις και απαντήσεις:

Πότε τα παιδιά θεωρούνται πλήρως εμβολιασμένα στη Βαυαρία/Γερμανία
Εμβόλιο-καραντίνα για παιδιά στη Γερμανία

Πότε τα παιδιά θεωρούνται πλήρως εμβολιασμένα στη Βαυαρία/Γερμανία;

Σύμφωνα με εκπρόσωπο του βαυαρικού Υπουργείου Υγείας, ισχύει το ίδιο όπως και για τους ενήλικες. Τα παιδιά ηλικίας 5 έως 11 ετών θεωρούνται πλήρως εμβολιασμένα δύο εβδομάδες μετά την ολοκλήρωση του δεύτερου εμβολιασμού.

Οι γιατροί συνιστούν ένα διάστημα τουλάχιστον τεσσάρων έως έξι εβδομάδων μεταξύ του πρώτου και του δεύτερου εμβολιασμού. Τα παιδιά που εμβολιάζονται τώρα μπορούν να θεωρηθούν πλήρως εμβολιασμένα το νωρίτερο σε έξι εβδομάδες.

Θα καταργηθεί η καραντίνα για τα εμβολιασμένα παιδιά στη Βαυαρία/Γερμανία;

Η ελπίδα πολλών γονέων για απαλλαγή από την καραντίνα είναι δικαιολογημένη, όπως επιβεβαίωσε το υπουργείο.

Υπάρχουν όμως και περιορισμοί: “Σύμφωνα με την ισχύουσα νομική κατάσταση, τα πλήρως εμβολιασμένα άτομα δεν χρειάζεται να τεθούν σε καραντίνα, ανεξαρτήτως ηλικίας, ή μόνο σε ειδικές περιπτώσεις, όπως όταν επιστρέφουν από περιοχή μετάλλαξης του ιού ή σε περίπτωση γνωστής επαφής με άτομα που έχουν μολυνθεί με μετάλλαξη του ιού, εφόσον δεν εμφανίζονται συμπτώματα“, εξηγεί εκπρόσωπος.

Πρέπει να κάνουν και τα παιδιά αναμνηστικό εμβολιασμό στη Βαυαρία/Γερμανία;

Όχι, μέχρι στιγμής. Για τους αναμνηστικούς εμβολιασμούς, υπάρχει προς το παρόν μόνο σύσταση της Μόνιμης Επιτροπής Εμβολιασμών για άτομα 18 ετών και άνω, σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας.

Θα απαλλάσσονται από την απαίτηση χρήσης μάσκας τα εμβολιασμένα παιδιά στη Βαυαρία/Γερμανία;

Εδώ η απάντηση του Υπουργείου Υγείας είναι σύντομη και σαφής: “Όχι”.

Με πληροφορίες από BR

Υποστήριξε το GRland.info

Βοήθησε την συντακτική μας ομάδα να προσφέρει έγκαιρα και έγκυρα ενημερωτικά άρθρα στην ελληνική γλώσσα. Γίνε συνδρομητής με 4,99 τον μήνα! Περισσότερα, ΕΔΩ

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

Εμβόλιο-καραντίνα για παιδιά στη Γερμανία: Σημαντικές απαντήσεις