Söder: Λάθος ένα χριστουγεννιάτικο lockdown στη Γερμανία

Ο πρωθυπουργός της Βαυαρίας Söder δήλωσε ικανοποιημένος με τις αποφάσεις μετά τη χθεσινή σύσκεψη των πρωθυπουργών των κρατιδίων της Γερμανίας σχετικά με την πανδημία.

Ταυτόχρονα, προέτρεψε σε προσοχή σχετικά με την μετάλλαξη Όμικρον στην εφημερίδα BR24 Rundschau.

Μετά τη σύνοδο κορυφής, ο πρωθυπουργός της Βαυαρίας Markus Söder εξέφρασε την ικανοποίησή του για τις αποφάσεις των ομοσπονδιακών κρατιδίων.

Στις διαβουλεύσεις των επικεφαλής των κυβερνήσεων των ομόσπονδων κρατιδίων με τον καγκελάριο Όλαφ Σολτς, συμφώνησαν τελικά ότι “ένα χριστουγεννιάτικο lockdown θα ήταν λάθος”.

Ο επικεφαλής τoz CSU επεσήμανε ότι ο αριθμός των κρουσμάτων εξακολουθεί να μειώνεται. Επιπλέον, είπε, η Βαυαρία έχει ήδη ψηφίσει μια “πληθώρα μέτρων” που άλλα ομόσπονδα κρατίδια θεσπίζουν μόλις τώρα.

Ως παράδειγμα ανέφερε το κλείσιμο των κλαμπ και των ντίσκο. Για το κρατίδιο της Βαυαρίας, δεν υπάρχουν σχεδόν καθόλου αλλαγές μετά τις χθεσινές αποφάσεις, εκτός από τους πρόσθετους περιορισμούς επαφών από τις 28 Δεκεμβρίου.

Στη συνέχεια, θα επιτρέπεται να συναντηθούν το πολύ δέκα εμβολιασμένα και αναρρωμένα άτομα.

Ο Söder προτρέπει σε προσοχή σχετικά με τη νέα μετάλλαξη στη Γερμανία

Ταυτόχρονα, ο Söder τόνισε ότι απαιτείται “απόλυτη προσοχή” με τη νέα μετάλλαξη του ιού. Πολλοί κίνδυνοι είναι ακόμη ασαφείς.

Ωστόσο, είναι ήδη γνωστό ότι η μετάλλαξη Όμικρον είναι πολύ πιο μεταδοτική από τις προηγούμενες. Η πορεία φαίνεται να είναι πιο ήπια, αλλά “στο μέγεθος της διάστασης” πολλοί άνθρωποι θα αρρωστήσουν πιθανότατα ταυτόχρονα.

“Δεν μπορώ να εκτιμήσω εκατό τοις εκατό τι θα συμβεί. Αλλά σύμφωνα με όλα όσα είναι διαθέσιμα, θα είναι μεγάλη πρόκληση αν η νέα μετάλλαξη χτυπήσει τη Γερμανία σε ευρύ μέτωπο”, εξήγησε ο πρωθυπουργός.

Ωστόσο, είπε, τα Χριστούγεννα μπορούν οι πολίτες σίγουρα να τα απολαύσουν στον οικογενειακό κύκλο.

Στη συνέντευξη στο BR, ο Söder προέτρεψε και πάλι τους πολίτες να εμβολιαστούν. Οι άνθρωποι με αναμνηστικό εμβολιασμό έχουν πολύ καλύτερη προστασία από τη νέα μετάλλαξη.

Όσοι έχουν εμβολιαστεί δύο φορές εξακολουθούν να προστατεύονται πολύ καλύτερα από όσους δεν έχουν εμβολιαστεί. Οι κατευθυντήριες γραμμές είναι επομένως: προσοχή και σύνεση καθώς και γρήγορος ρυθμός στον εμβολιασμό και τους αναμνηστικούς εμβολιασμούς.

Ο Söder επαναλαμβάνει την κριτική του στην πρόταση του RKI

Στο BR, ο Söder επέκρινε επίσης για άλλη μια φορά την πρόταση του Ινστιτούτου Robert Koch (RKI) που υποβλήθηκε λίγο πριν από τη συνεδρίαση, η οποία ζητά “μέγιστους περιορισμούς επαφής”. Αυτό ήταν “ατυχές”.

Η πρόταση ήταν εκ διαμέτρου διαφορετική από εκείνη του συμβουλίου εμπειρογνωμόνων, στο οποίο συμμετείχε και το RKI. Επιπλέον, η πρόταση του RKI διέφερε από τη γραμμή του Ομοσπονδιακού Υπουργού Υγείας.

Αυτό είχε οδηγήσει σε “σοβαρή σύγχυση” μεταξύ των πρωθυπουργών και του πληθυσμού: “Στο μέλλον, αναμένουμε από όλες τις ομοσπονδιακές αρχές να ακολουθήσουν ενιαία γραμμή και να μην επικοινωνούν διαφορετικά”, προειδοποίησε ο ηγέτης του CSU. Ο ίδιος δεν θεωρεί προς το παρόν εφαρμόσιμες τις προτάσεις του RKI.

Υποστήριξε το GRland.info

Βοήθησε την συντακτική μας ομάδα να προσφέρει έγκαιρα και έγκυρα ενημερωτικά άρθρα στην ελληνική γλώσσα. Γίνε συνδρομητής με 4,99 τον μήνα! Περισσότερα, ΕΔΩ

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.