Αίτηση αφερεγγυότητας κατέθεσε μεγάλος γερμανικός κατασκευαστής

Εκατοντάδες εργαζόμενοι επηρεάζονται: Ο μεγάλος γερμανικός κατασκευαστής μόδας είναι αφερέγγυος | Αίτηση αφερεγγυότητας κατέθεσε μεγάλος γερμανικός κατασκευαστής μόδας. Επηρεάζονται 400 από τους 1700 εργαζομένους.

Ο κατασκευαστής ανδρικής μόδας Ahlers είναι αφερέγγυος. Η ίδια η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα καταθέσει αίτηση αφερεγγυότητας για την Ahlers AG και επτά θυγατρικές της στο περιφερειακό δικαστήριο του Bielefeld.

Η Ahlers αντιπροσωπεύει τις μάρκες Baldessarini, Pioneer, Otto Kern και Pierre Cardin.

Οι θυγατρικές που επηρεάζονται από την αίτηση αφερεγγυότητας είναι οι εξής: Ahlers P.C. GmbH, Ahlers Zentralverwaltung GmbH, Ahlers Vertrieb GmbH, Ahlers Retail GmbH, Baldessarini GmbH, Pioneer Berufskleidung GmbH και Pioneer Jeans-Bekleidung GmbH. Οι εταιρείες που εδρεύουν στο εξωτερικό δεν επηρεάστηκαν από τις αιτήσεις αφερεγγυότητας.

Το περιφερειακό δικαστήριο του Bielefeld διόρισε τον δικηγόρο Dr. Biner Bähr (δικηγορικό γραφείο White & Case) ως προσωρινό διαχειριστή.

Λόγοι για την αίτηση αφερεγγυότητας: πληθωρισμός και Corona

Ο λόγος για την αίτηση αφερεγγυότητας φέρεται να είναι η τρέχουσα επιχειρηματική εξέλιξη, δήλωσε η επικεφαλής της εταιρείας Στέλλα Άλερς.

“Παρά τις επιτυχίες αναδιάρθρωσης, η τρέχουσα κατάσταση της αγοράς δυστυχώς δεν επιτρέπει καμία άλλη απόφαση”.

Οι επιπτώσεις της πανδημίας Corona, η κατάρρευση των αλυσίδων εφοδιασμού, η γενική αγοραστική συγκράτηση και ο υψηλός πληθωρισμός δεν μπορούσαν να αντισταθμιστούν.

Παρ’ όλα αυτά, βλέπει μελλοντικές επιλογές για την εταιρεία.

Με τα εμπορικά σήματα της εταιρείας, η Ahlers πραγματοποίησε πωλήσεις ύψους 171 εκατομμυρίων ευρώ το οικονομικό έτος 2021/22, οι οποίες, σύμφωνα με την ίδια την εταιρεία, ήταν αυξημένες κατά 19,9% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος.

Τα έσοδα είναι έτσι ωστόσο χαμηλότερα από το επίπεδο πριν από την πανδημία. Κατά το οικονομικό έτος 2018/2019, τα έσοδα από πωλήσεις ανήλθαν σε 207 εκατομμύρια ευρώ.

Προτίθεται να αναβάλει την ετήσια συνέλευση των μετόχων της Ahlers AG που είχε προγραμματιστεί για τις 3 Μαΐου 2023 με φόντο την τρέχουσα εξέλιξη.

Κεντρική φωτογραφία αρχείου

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης