Ακριβότερη γίνεται η ασφάλεια αυτοκινήτου στη Γερμανία

Με τις πρόσφατα ταξινομημένες περιφερειακές κατηγορίες, οι οδηγοί πρέπει να πληρώνουν πολύ διαφορετικά ασφάλιστρα για την ασφάλισή τους (έως 260,64 ευρώ) στη Γερμανία. Η μεγαλύτερη επιρροή είναι ο τόπος κατοικίας.

Η Γερμανική Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών (GDV) εξέτασε 412 περιοχές στη Γερμανία. Στη βαυαρική σύγκριση, οι οδηγοί από το Άουγκσμπουργκ και το Μόναχο προκαλούν ιδιαίτερα μεγάλο αριθμό ακριβών ατυχημάτων. Τώρα η ένωση έχει επανακατηγοριοποιήσει τις περιφερειακές κατηγορίες.

Περισσότεροι από δύο εκατομμύρια ιδιοκτήτες αυτοκινήτων στη Γερμανία επηρεάζονται

Για περισσότερους από δύο εκατομμύρια ιδιοκτήτες αυτοκινήτων σε 33 βαυαρικές περιφέρειες, αυτό αλλάζει τις διαβαθμίσεις κινδύνου στην ασφάλιση αστικής ευθύνης.

Αυτό σημαίνει ότι εάν στην περιφέρεια όπου είναι εγγεγραμμένος ο ιδιοκτήτης ενός αυτοκινήτου καταγράφονται περισσότερες ή λιγότερες αποζημιώσεις αυτοκινήτων, το ασφάλιστρο θα είναι υψηλότερο ή χαμηλότερο.

Συνεπώς, ο τόπος κατοικίας αποτελεί καθοριστικό παράγοντα για τον υπολογισμό του ποσού του ασφαλίστρου.

Έως και 54% διαφορά στην τιμή για τις ίδιες συνθήκες

Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε τεράστιες διαφορές τιμών. Με πανομοιότυπα ασφαλιστικά χαρακτηριστικά, ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο μπορεί να κοστίζει έως και 260,64 ευρώ περισσότερο σε έναν τόπο με υψηλή αξιολόγηση κινδύνου από ό,τι σε έναν τόπο με χαμηλότερη.

Ο καθοριστικός παράγοντας εδώ είναι ο ταχυδρομικός κώδικας. Εάν αυτό αλλάξει κατά τη διάρκεια ενός δρόμου, οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων πρέπει να πληρώνουν διαφορετικά ασφάλιστρα σε ορισμένα σημεία, παρόλο που ζουν στον ίδιο δρόμο. Αυτό προκύπτει από δειγματικούς υπολογισμούς της Check24 με βάση τους περιφερειακούς κλάδους που δημοσιεύει η Γερμανική Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών.

Η Βαυαρία τα πάει άσχημα σε παγγερμανική σύγκριση

Σε παγγερμανική σύγκριση, η Βαυαρία δεν τα πηγαίνει ιδιαίτερα καλά. Σύμφωνα με την GDV, υπάρχουν περισσότερες και ακριβότερες απαιτήσεις και, κατά συνέπεια, υψηλές περιφερειακές τάξεις, ιδίως στις μεγάλες πόλεις και σε τμήματα της Βαυαρίας. Μόνο το Βερολίνο και το Όφενμπαχ βρίσκονται σε χειρότερη θέση. Βρίσκονται στη χειρότερη κατηγορία περιφερειακής ευθύνης 12.

Στην περιφερειακή κατηγορία 11 στη Βαυαρία βρίσκονται το Άουγκσμπουργκ, το Ίνγκολσταντ, το Κάουφμπερεν, το Μόναχο, η Νυρεμβέργη και το Σβάμπαχ.

Στην τάξη 10 βρίσκονται οι Altötting, Amberg, Bayreuth, Fürth, Hof, Kempten, Landshut, Miesbach, Passau, Schweinfurt και Straubing.

Ειδικό δικαίωμα καταγγελίας σε περίπτωση αύξησης των ασφαλίστρων

Εάν ένας ιδιοκτήτης οχήματος πρέπει να καταβάλει υψηλότερο ασφάλιστρο λόγω ανακατάταξης σε υψηλότερη περιφερειακή κατηγορία, έχει ειδικό δικαίωμα καταγγελίας έναντι της ασφαλιστικής εταιρείας. Όποιος λάβει νέο λογαριασμό με υψηλότερες απαιτήσεις ασφαλίστρων μπορεί να ακυρώσει την ασφάλιση εντός τεσσάρων εβδομάδων ή να μεταβεί σε άλλη.

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.