Νέο αξιοθέατο: Ρατσιστικές κατηγορίες κατά της Phantasialand

Newsroom

Updated on:

21 Μαρτίου: Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού

Οι επισκέπτες μπορούν να περπατήσουν πάνω από ταλαντευόμενες γέφυρες “ενώ η βασίλισσα των φιδιών τους γλύφει το λαιμό” – είναι ακόμη επίκαιρες οι απεικονίσεις του θεματικού πάρκου;

Η Πρωτοβουλία Μαύροι Άνθρωποι στη Γερμανία (ISD) κατηγορεί το λούνα παρκ Phantasialand στο Brühl κοντά στην Κολωνία για αποικιοκρατικές απόψεις και ρατσισμό εξαιτίας μιας ατραξιόν που άνοιξε πρόσφατα αυτή τη σεζόν.

Το “Μονοπάτι περιπέτειας” άνοιξε την 1η Απριλίου στη θεματική περιοχή “Deep in Africa” και προσελκύει τους επισκέπτες με έναν περιπετειώδη περίπατο μέσα στη θεματική περιοχή.

Σε γενικές γραμμές, αυτή η θεματική περιοχή αποτελεί μια αναπαράσταση του υποτιθέμενου “φυσιολάτρη” ανθρώπου, η οποία εξακολουθεί να αποτελεί μια κοινή αποικιοκρατική άποψη, δήλωσε στην “Rheinische Post” (RP) ο Tahir Della, ακτιβιστής της πρωτοβουλίας “Μαύροι άνθρωποι στη Γερμανία“.

“Αν επιμείνουμε σε τέτοιες ρατσιστικές εικόνες, ανοίγει ο δρόμος και για τις διακρίσεις των μαύρων ανθρώπων”, δήλωσε ακόμη στην RP.

Η Phantasialand δεν απάντησε σε ερώτηση της εφημερίδας.

Η περιπετειώδης περιήγηση στον αφρικανικό θεματικό κόσμο οδηγεί πάνω από “ταλαντευόμενες γέφυρες, ενώ η βασίλισσα των φιδιών έχει τη γλώσσα της στο λαιμό σας”, είναι ο τρόπος με τον οποίο το πάρκο διαφημίζει τη νέα ατραξιόν.

“Ζήστε την εμπειρία της Αφρικής – από κοντά”.

Και συνεχίζει: “Στο Deep in Africa – Adventure Trail βρίσκεστε πραγματικά για πρώτη φορά στη μέση της μαγείας της Αφρικής! Ανακαλύψτε τον θεματικό κόσμο από εντελώς νέες προοπτικές”.

Οι πολιτισμικές προκαταλήψεις ως σκηνοθετημένο θέαμα

Ο θεματικός χώρος Deep in Africa άνοιξε το 2006. Υπάρχουν άλλες πέντε. Ανάμεσά τους είναι η China Town, η οποία άνοιξε το 1981 και παίζει επίσης με τις πολιτισμικές προκαταλήψεις.

Οι θεματικές περιοχές έχουν ήδη αξιολογηθεί ως ρατσιστικές από διάφορα ιδρύματα και επιστήμονες.

Για παράδειγμα, από την επιστήμονα Arzu Çiçek, εκπρόσωπο κατά των διακρίσεων της πόλης του Βούπερταλ, η οποία ερευνούσε τον ρατσισμό στο Πανεπιστήμιο του Βούπερταλ μέχρι το 2022.

Στη Phantasialand, είπε, “μπορείτε να επισκεφθείτε χώρες όπως η Κίνα σε ένα οικογενειακό ταξίδι και να δείτε τους χορευτές εκεί.

Έτσι, αυτό συνεχίζει να είναι ένα κερδοφόρο θέαμα, όπου δεν έχει σημασία αν ο χορευτής προέρχεται πράγματι από την Κίνα και αν όλοι εκεί χορεύουν έτσι, αλλά πρόκειται μάλλον για τη συνεχή παραγωγή ξεπερασμένων φαντασιώσεων ομοιογένειας και την εξυπηρέτηση τέτοιων ιδεών”, λέει στην “Westdeutsche Zeitung” (WP).

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης