Ανήσυχα λεπτά στην πτήση LH-691 από Τελ Αβίβ προς Φρανκφούρτη…

Newsroom

Αεροσκάφος της Lufthansa στέλνει κλήση έκτακτης ανάγκης

Σοβαρά προβλήματα στο αεροσκάφος της Lufthansa από το Τελ Αβίβ προς τη Φρανκφούρτη: ένας κινητήρας χαλάει πάνω από το Ζάγκρεμπ τη Δευτέρα, διαρροές πετρελαίου…

Οι πιλότοι της πτήσης LH-691 έστειλαν τον κωδικό έκτακτης ανάγκης “7700”. Κήρυξαν τη Δευτέρα (04.09.23) τη λεγόμενη αεροπορική κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Όπως αναφέρουν τα εξειδικευμένα portals “Aviation Herald” και “aero.de”, ο ένας από τους δύο κινητήρες έπαθε βλάβη στην πτήση της Lufthansa από το Τελ Αβίβ προς τη Φρανκφούρτη.

Το αεροσκάφος αναγκάστηκε να κατέβει αμέσως, το Airbus εγκατέλειψε την προγραμματισμένη διαδρομή και κατευθύνθηκε προς το Ζάγκρεμπ.

Πτήση προς Φρανκφούρτη: Ξαφνική προειδοποίηση πίεσης λαδιού

Κατά την έναρξη της πτήσης το πρωί της Δευτέρας, όλα είχαν κυλήσει ομαλά: Το Airbus A321 Neo απογειώθηκε από το Τελ Αβίβ στις 4.39 π.μ., όπως δείχνουν τα αρχεία δεδομένων της πτήσης.

Σε υψόμετρο 11.000 μέτρων, το αεροσκάφος βρισκόταν πάνω από τα σύννεφα με ταχύτητα περίπου 800 χιλιομέτρων την ώρα.

Δυόμισι ώρες αργότερα, η έκτακτη ανάγκη: Σύμφωνα με το “aero.de”, οι πιλότοι έλαβαν προειδοποίηση για την πίεση λαδιού στον δεξιό κινητήρα Pratt-and-Whitney.

Η “Aviation Herald” αναφέρει ότι ο κινητήρας παρουσίασε βλάβη. Στη συνέχεια ανακαλύφθηκε διαρροή λαδιού στον κινητήρα και αναφέρθηκε.

Κινητήρες: Η Lufthansa ανακοίνωσε έκτακτες επιθεωρήσεις

Σε αυτή την κατάσταση, οι πιλότοι αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν άμεση προσγείωση ασφαλείας.

Κατέβηκαν αρχικά σε ύψος 6.100 μέτρων, έκαναν στροφή και τελικά προσγειώθηκαν με ασφάλεια στην κροατική πρωτεύουσα στις 7.43 π.μ.

Τους επιβάτες παρέλαβε η Lufthansa με αεροσκάφος αντικατάστασης από το Ζάγκρεμπ και τους μετέφερε στη Φρανκφούρτη με καθυστέρηση σχεδόν έξι ωρών.

Το περιστατικό ρίχνει φως στα προβλήματα με τους κινητήρες της Pratt and Whitney, για τα οποία οι αεροπορικές εταιρείες διαμαρτύρονται εδώ και καιρό.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, πολλές αεροπορικές εταιρείες αναγκάστηκαν να καθηλώσουν αεροσκάφη φέτος, εν μέρει επειδή δεν υπήρχαν τα απαραίτητα ανταλλακτικά.

Αναφέρθηκαν επίσης και άλλα προβλήματα με κινητήρες της οικογένειας A320 Neo, τα οποία κατέστησαν αναγκαίες έκτακτες επιθεωρήσεις.

Από αυτό επηρεάζεται και η Lufthansa: Σύμφωνα με την Aerotelegraph, η γερμανική αεροπορική εταιρεία ανακοίνωσε ότι δώδεκα κινητήρες θα ελεγχθούν τον Σεπτέμβριο.

Δεν θα μπορέσουμε να αποφύγουμε να αναγκαστούμε να σταθμεύσουμε προσωρινά έναν μονοψήφιο αριθμό αυτών των αεροσκαφών”, ανέφερε το περιοδικό στον διευθύνοντα σύμβουλο της Lufthansa, Carsten Spohr, στις αρχές Αυγούστου.

Κεντρική φωτογραφία αρχείου

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης