Μέχρι 30 βαθμούς! Η ζέστη Ωμέγα βρίσκεται στη Γερμανία…

Newsroom

Έρχεται σχέδιο προστασίας από τη ζέστη στη Γερμανία

Φαίνεται να υπάρχει μια τελευταία, μεγάλη επιστροφή: Το καλοκαίρι βρίσκεται και πάλι σε πλήρη εξέλιξη στη Γερμανία. Σχεδόν στους 30 βαθμούς θα μπορούσε να ανέβει η θερμοκρασία την τρέχουσα εβδομάδα.

Παρόλο που τις τελευταίες ημέρες έχει δροσίσει αισθητά και τα πρώτα ελαφρύτερα μπουφάν χρειάστηκε να βγουν από την ντουλάπα, οι λάτρεις του ήλιου θα μπορούσαν για άλλη μια φορά να χαρούν το καλοκαίρι.

Η λεγόμενη “θερμότητα ωμέγα” βρίσκεται στη Γερμανία. Μια σταθερή περιοχή υψηλής πίεσης ονομάζεται επίσης “καιρική κατάσταση ωμέγα”.

Το σύστημα υψηλών πιέσεων “Olenka” στον μετεωρολογικό χάρτη έχει επίσης τη δομή του γράμματος ωμέγα.

“Μια τέτοια καιρική κατάσταση μπορεί συνήθως να είναι αρκετά σταθερή. Μας φέρνει πολλή ηλιοφάνεια και ξηρό καιρό για αρκετές ημέρες στη σειρά”, εξηγεί ο μετεωρολόγος Dominik Jung από το “wetter.net”.

Σε μια ιδανική περίπτωση, η καιρική κατάσταση θα μπορούσε να παραμείνει έτσι ακόμη και μέχρι τα μέσα του μήνα, προσθέτει ο ειδικός.

Και οι θερμοκρασίες είναι κάτι το ιδιαίτερο. Από το απόγευμα της Δευτέρας, θα υπάρχει λαμπερή ηλιοφάνεια στη Νότια Γερμανία, με ελάχιστα σύννεφα να φαίνονται στον ουρανό.

Αυτή η θέση υποστηρίζεται και από τον εμπειρογνώμονα καιρού του “Wetterochs”.

Στην αρχή της εβδομάδας, η θερμοκρασία μπορεί να φτάσει έως και τους 28 βαθμούς, ενώ την Τρίτη μπορεί να φτάσει ακόμη και τους 30 βαθμούς.

Παρ’ όλα αυτά, υπάρχουν ένα ή δύο σημάδια του φθινοπώρου. Θα μπορούσε να υπάρχει ομίχλη, ιδίως το πρωί, και οι νύχτες θα μπορούσαν να είναι σχετικά δροσερές και υγρές με δώδεκα βαθμούς.

Η πρόγνωση για τις επόμενες ημέρες: Μέχρι και την επόμενη Κυριακή (10.09.2023), θα υπάρχει άπλετη ηλιοφάνεια κάθε μέρα, ελάχιστα σύννεφα και η θερμοκρασία θα κατασταλάξει μεταξύ 27 και 29 βαθμών κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Αίσιο καλοκαιρινό τέλος…

Έτσι η Νότια Γερμανία θα βιώσει και πάλι μια πραγματική καλοκαιρινή επιστροφή – και μάλιστα τον Σεπτέμβριο.

Για όλους τους μαθητές, αυτό θα μπορούσε να σημαίνει ένα αίσιο τέλος των καλοκαιρινών διακοπών του 2023 στα νότια κρατίδια.

Ενώ στα μέσα Ιουλίου η ζέστη ήταν υψηλή, η έναρξη των διακοπών κυριολεκτικά έπεσε έξω.

Για μέρες, ο ουρανός έγινε ξαφνικά υγρός και οι θερμοκρασίες θύμιζαν αρχές φθινοπώρου.

Τώρα, όμως, το καλοκαίρι παίρνει φουλ ρυθμούς – ίσως για τελευταία φορά για το 2023.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης