Ανθρακικό τέλος σε ζυθοποιεία στη Γερμανία: Σταματούν οι παραγωγές

Καθώς ορισμένα ζυθοποιεία δεν διαθέτουν πλέον αρκετό ανθρακικό για όλα τα ποτά, υπάρχουν πρώτες στάσεις παραγωγής.

Η κρίση του φυσικού αερίου προκαλεί προβλήματα σε ορισμένες βιομηχανίες. Οι ζυθοποιίες υποφέρουν επίσης από την άνοδο των τιμών και τις δυσχέρειες εφοδιασμού. Μεταξύ άλλων, ευθύνεται η υψηλή τιμή του φυσικού αερίου.

Συνεπώς, το ανθρακικό είναι επίσης ανεπαρκές στη γερμανική αγορά. Η Γερμανική Ένωση Ζυθοποιών έχει ήδη προειδοποιήσει. “Λόγω των σημερινών τιμών ενέργειας, αρκετοί παραγωγοί αμμωνίας έχουν κλείσει τις εγκαταστάσεις τους επειδή η παραγωγή της έχει καταστεί ασύμφορη”, δήλωσε η ένωση στο επιχειρηματικό περιοδικό Business Insider.

Η αμμωνία είναι απαραίτητη για την παραγωγή ανθρακικού οξέος.

Έλλειψη ανθρακικού: Οι ζυθοποιίες σταματούν την παραγωγή ποτών

Οι πρώτες ζυθοποιίες δεν διαθέτουν πλέον αρκετό ανθρακικό οξύ για την παραγωγή όλων των ποτών. Όπως αναφέρει το BR, η παραγωγή λεμονάδας στην Aktienbrauerei Kaufbeuren έχει ως εκ τούτου σταματήσει εδώ και μέρες.

Το αφεντικό της ζυθοποιίας Gottfried Csauth συγκρατεί το ελάχιστο ανθρακικό οξύ που είναι ακόμα αποθηκευμένο στις δεξαμενές για την παραγωγή μπύρας.

“Αν δεν έχω μια νέα παράδοση, θα μείνω χωρίς ανθρακικό οξύ την επόμενη εβδομάδα, και τότε το επόμενο πράγμα που δεν θα μπορούμε να παράγουμε είναι το νερό”.

Είπε ότι παρέλαβε μόνο 7,5 τόνους στο τέλος Αυγούστου αντί για 28 τόνους. “Ολόκληρη η αγορά ανθρακικού οξέος είναι άδεια”

Άλλες βαυαρικές ζυθοποιίες αγωνίζονται επίσης με την έλλειψη ανθρακικού οξέος. Η ζυθοποιία Riegele στο Άουγκσμπουργκ μιλά επίσης για “ανησυχητικές εξελίξεις”, όπως γράφει το BR.

Από την επόμενη εβδομάδα, θα πρέπει επίσης να εξετάσουν το ενδεχόμενο να πάρουν προϊόντα από την οριακή γκάμα, όπως λεμονάδες ή νερό, προκειμένου να είναι σε θέση να παράγουν τα σημαντικά προϊόντα, όπως μπύρα και Spezi.

Κρίση της ενέργειας και του φυσικού αερίου: Η αύξηση των τιμών της μπύρας είναι η συνέπεια;

Ως εκ τούτου, η Γερμανική Ένωση Ζυθοποιών αναμένει αύξηση των τιμών της μπύρας. Σύμφωνα με την Ένωση Ζυθοποιών, η έλλειψη αμμωνίας οδηγεί σε έλλειψη ποσοτήτων CO2 που πρέπει να προμηθεύονται από αλλού.

Λόγω των περιορισμένων διαθέσιμων ποσοτήτων και των “σημαντικά ακριβότερων τιμών”, η αύξηση των τιμών της μπύρας είναι επομένως “πολύ πιθανή”, προειδοποίησε η ένωση ζυθοποιών.

Η χημική βιομηχανία έχει συχνά παραπονεθεί ότι οι υψηλές τιμές ενέργειας πλήττουν ιδιαίτερα την παραγωγή αμμωνίας. Οι ελλείψεις στην προμήθεια σιτηρών έχουν ήδη επηρεάσει τα ζυθοποιεία μπύρας.

Η άνοδος των τιμών της μπύρας δεν φαίνεται να μπορεί πλέον να αποφευχθεί.

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.