Απειλή προστίμου: Τι κρύβεται πίσω από την πινακίδα;

Ένα αυτοκίνητο κομμένο στη μέση και τέσσερις άνθρωποι: Αυτή η πινακίδα σε χώρους στάθμευσης αυτοκινήτων προκαλεί συχνά την περιέργεια των οδηγών. Σχεδόν κανείς δεν γνωρίζει τι κρύβεται πίσω από αυτό.

Ξανά και ξανά, οι οδηγοί συναντούν νέες, ελάχιστα γνωστές πινακίδες στην οδική κυκλοφορία. Αυτό δεν είναι περίεργο αν αναλογιστεί κανείς ότι μόνο στη Γερμανία υπάρχουν πάνω από 500 διαφορετικές πινακίδες κυκλοφορίας που έχουν οριστεί από τις αρχές.

Ωστόσο, μια αινιγματική πινακίδα προκάλεσε πρόσφατα ιδιαίτερη ανησυχία στους οδηγούς.

Οι υπηρεσίες κοινής χρήσης αυτοκινήτων συνεχίζουν να εξαπλώνονται, ιδίως στις μεγαλύτερες πόλεις. Για να υποστηριχθεί αυτή η νέα μορφή κινητικότητας με χώρους στάθμευσης και προνόμια στάθμευσης, εισήχθη μια νέα πινακίδα το 2021 με την επικαιροποίηση του Κανονισμού Οδικής Κυκλοφορίας (StVO).

Πρόκειται για μια συμπληρωματική πινακίδα που τοποθετείται κάτω από μια πινακίδα στάθμευσης και υποδεικνύει θέσεις στάθμευσης για οχήματα κοινής χρήσης αυτοκινήτων.

Δείχνει ένα αυτοκίνητο κομμένο στη μέση με τέσσερα άτομα συγκεντρωμένα γύρω του.

Οι εμπειρογνώμονες του StVO επισημαίνουν ότι η μη εξουσιοδοτημένη χρήση των χώρων στάθμευσης από κοινού οδηγεί σε συνέπειες.

Όποιος κάνει παράνομη στάση σε αυτούς τους χώρους στάθμευσης πρέπει να περιμένει πρόστιμο 55 ευρώ, σύμφωνα με το Bußgeldkatalog.org.

Οι πόλεις και οι δήμοι μπορούν ακόμη και να διατάξουν ρυμούλκηση.

“Για να προσελκύσει όσο το δυνατόν περισσότερους χρήστες στην κοινή χρήση αυτοκινήτων, πρέπει να λειτουργεί ομαλά. Αυτό εξηγεί το ύψος του προστίμου”, αναφέρει το StVO.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.