1 στους 3 απέτυχε στις εξετάσεις οδήγησης στη Γερμανία το 2022

Πρόσφατα στοιχεία της Ομοσπονδιακής Αρχής Μηχανοκίνητων Μεταφορών αποκάλυψαν ότι το 39% των θεωρητικών εξετάσεων και το 37% των πρακτικών εξετάσεων οδήγησης απέτυχαν πέρυσι στη Γερμανία.

Ο αριθμός των εξετάσεων για την απόκτηση άδειας οδήγησης που πραγματοποιήθηκαν στη Γερμανία έφθασε πέρυσι σε επίπεδο ρεκόρ, καθώς, σύμφωνα με την Ένωση Τεχνικού Ελέγχου (TÜV), το 2022 πραγματοποιήθηκαν συνολικά 3,6 εκατομμύρια πρακτικές και θεωρητικές εξετάσεις, οι οποίες ξεπέρασαν το προηγούμενο ανώτατο όριο του 2019.

Ωστόσο, όλο και περισσότεροι εκπαιδευόμενοι αποτυγχάνουν στις εξετάσεις τους.

Σύμφωνα με την TÜV, το 39% των θεωρητικών εξετάσεων για όλες τις κατηγορίες αδειών οδήγησης απέτυχαν πέρυσι – αύξηση 10% από το 2013.

“Κάθε αποτυχημένη εξέταση επιβαρύνει ψυχικά και οικονομικά τους εκπαιδευόμενους οδηγούς”, δήλωσε ο Richard Goebelt, διευθύνων σύμβουλος της ένωσης TÜV.

Κατά τη γνώμη του Goebelt, είναι σημαντικό να εκπαιδεύονται οι νέοι περισσότερο για την οδική ασφάλεια στα σχολεία και στο σπίτι.

Πολλοί εκπαιδευτές οδήγησης πιστεύουν ότι ο λόγος για τον αυξημένο αριθμό αποτυχιών είναι ότι έχει αλλάξει η αντίληψη της κυκλοφορίας, η οποία, όπως λένε, οφείλεται εν μέρει στη χρήση κινητών τηλεφώνων.

“Κοιτάξτε μέσα σε ένα αυτοκίνητο και δείτε αν τα παιδιά κοιτάζουν το δρόμο. Όχι, κοιτάζουν το smartphone τους. Περπατούν και κοιτάζουν το smartphone τους”, δήλωσε ο Kurt Bartels, αντιπρόεδρος της Ομοσπονδιακής Ένωσης Εκπαιδευτών Οδήγησης.

Ως αποτέλεσμα, είπε, οι νέοι δεν έχουν πλέον “φυσική συμπάθεια για την κυκλοφορία όπως παλιά”.

Σύμφωνα με την ένωση, αυτός είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους το ποσοστό αποτυχίας στις εξετάσεις οδήγησης αυξάνεται εδώ και χρόνια.

Η ένωση TÜV βλέπει επίσης την πιο πολύπλοκη και πυκνότερη οδική κυκλοφορία ως μέρος του προβλήματος.

“Ο όγκος της κυκλοφορίας, ο όγκος των κανονισμών έχουν αυξηθεί πάρα πολύ τα τελευταία 20 χρόνια”, δήλωσε ο Bartels. Επιπλέον, είπε, οι απαιτήσεις από τους υποψηφίους οδηγούς κατά τη διάρκεια της εξέτασης έχουν αυξηθεί. “Υπάρχει υψηλότερο ποσοστό αποτυχίας στις μεγάλες πόλεις από ό,τι στις αγροτικές περιοχές, επειδή ο όγκος της κυκλοφορίας είναι διαφορετικός”.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.