Συμβουλές: Μακροχρόνια ανικανότητα για εργασία στη Γερμανία;

Πολλές εβδομάδες ή και μήνες: Εάν δεν μπορείτε να εργαστείτε για μεγάλο χρονικό διάστημα, λαμβάνετε επίδομα ασθενείας από το ταμείο ασφάλισης ασθενείας. Τι γίνεται αν μία ασφαλιστική εταιρεία σας τηλεφωνήσει και σας ρωτήσει πώς τα πάτε;

“Πότε περιμένετε να είστε σε θέση να επιστρέψετε στην εργασία σας; Εάν δεν μπορείτε να εργαστείτε για μεγάλο χρονικό διάστημα, το ταμείο ασφάλισης ασθένειας μπορεί να σας καλέσει και να σας ρωτήσει για την κατάσταση της υγείας σας.

Ωστόσο, σύμφωνα με το περιοδικό “Finanztest”, οι ασφαλισμένοι δεν είναι υποχρεωμένοι να παρέχουν πληροφορίες στο τηλέφωνο.

Σε μια τέτοια περίπτωση, οι ασφαλισμένοι πρέπει να απαντούν προσεκτικά και να μην εμπλέκονται σε συζητήσεις.

Η Katharina Lorenz από τον Γερμανικό Κοινωνικό Σύνδεσμο συμβουλεύει στο “Finanztest”: “Επισημάνετε με φιλικό αλλά σταθερό τρόπο ότι δεν είστε σε θέση να εργαστείτε όσο ισχύει η άδεια ασθενείας σας.

Και: Εάν η ασφαλιστική εταιρεία ζητά πληροφορίες από τους ασφαλισμένους στο τηλέφωνο, θα πρέπει να επιμείνετε σε γραπτή επικοινωνία.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.