Οι αρχές του Βερολίνου θα περιορίσουν το κάπνισμα στα μπαρ

Η Πρωτοβουλία Μη Καπνιστών ζητά απαγόρευση τσιγάρου σε εστιατόρια

Οι Βερολινέζοι λατρεύουν τα γεμάτα καπνό μπαρ τους, αλλά οι αρχές σε δύο συνοικίες της πόλης σχεδιάζουν να επιβάλουν την υφιστάμενη απαγόρευση του καπνίσματος πολύ πιο αυστηρά στο εγγύς μέλλον.

Τέρμα τα μπαρ για καπνιστές στο Friedrichshain-Kreuzberg;

Φαίνεται ότι το τέλος μπορεί τελικά να πλησιάζει για το ελεύθερο κάπνισμα στα μπαρ του Βερολίνου.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι του κόμματος των Πρασίνων στις γειτονιές Friedrichshain-Kreuzberg και Mitte ανακοίνωσαν ότι θα αυξήσουν τους ελέγχους σε μπαρ και χώρους διασκέδασης για να βεβαιωθούν ότι τα καταστήματα τηρούν την απαγόρευση του καπνίσματος.

Η απαγόρευση ισχύει από το 2008, αλλά έκτοτε η τοπική κυβέρνηση τείνει να μην εφαρμόζει τον κανόνα πολύ αυστηρά, κάνει κάποιες εξαιρέσεις και αφήνει σε γενικές γραμμές στους ιδιοκτήτες των μπαρ να αποφασίζουν αν θέλουν να λειτουργούν τα μαγαζιά τους χωρίς τσιγάρο ή όχι.

Ταυτόχρονα, η τάση σε όλο το Βερολίνο κινείται τα τελευταία χρόνια προς τα μπαρ που απαγορεύουν το κάπνισμα, αλλά από το 2017 ο αριθμός των μπαρ που το επιτρέπουν στο Mitte έχει αυξηθεί από 66 σε 88.

Οι καπνιστές στο Βερολίνο θα μπορούσαν να χρεωθούν 100 ευρώ

Η τάση των αρχών να κάνουν τα στραβά μάτια δεν ισχύει μόνο στο Βερολίνο- από τα 16 ομόσπονδα κρατίδια, μόνο η Βαυαρία, η Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία και το Σάαρλαντ συνηθίζουν να επιβάλλουν την απαγόρευση του καπνίσματος.

Όμως, με την πάταξη του Ordnungsamt, οι καπνιστές στο Βερολίνο θα έχουν περισσότερα κοινά με τα βαυαρικά ξαδέλφια τους.

Όσοι συλλαμβάνονται να καπνίζουν μέσα αντί να παγώνουν τα δάχτυλά τους έξω, μπορούν να περιμένουν ένα βαρύ πρόστιμο 100 ευρώ.

Ούτε οι ιδιοκτήτες μπαρ θα τη γλιτώσουν: μπορούν να περιμένουν πρόστιμο περίπου 1.000 ευρώ.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης