Διαδίκτυο στη Γερμανία: Πιο αργό από ό,τι προβλέπουν τα συμβόλαια

Οι χρήστες του Διαδικτύου στη Γερμανία συνήθως δεν έχουν την ταχύτητα για την οποία πληρώνουν. Κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους, πραγματοποιήθηκαν 22.000 μετρήσεις με ένα εργαλείο της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Δικτύων.

Ο ρυθμός μεταφοράς δεδομένων για τις συνδέσεις διαδικτύου στη Γερμανία δεν είναι σχεδόν ποτέ τόσο υψηλός όσο έχει συμφωνηθεί συμβατικά. Μπορείτε να μετρήσετε την ταχύτητά σας στο διαδίκτυο με την εφαρμογή μέτρησης ευρυζωνικότητας του Ομοσπονδιακού Οργανισμού Δικτύου.

Από τα μέσα Δεκεμβρίου έως τα τέλη Ιουνίου, ολοκληρώθηκαν περίπου 22.000 μετρήσεις, σχεδόν όλες από τις οποίες έδειξαν λιγότερη ταχύτητα από τη συμφωνημένη.

Ομοσπονδιακός Οργανισμός Δικτύων: Μόνο το 36% των χρηστών έχουν πλήρη ρυθμό λήψης

Ωστόσο, στην ετήσια έκθεσή του τον Ιούνιο, ο Ομοσπονδιακός Οργανισμός Δικτύων διαπίστωσε ότι μόνο το 36,5% των χρηστών επιτυγχάνουν την πλήρη ταχύτητα λήψης. “Τα αποτελέσματα δεν είναι ικανοποιητικά.

Οι πελάτες εξακολουθούν συχνά να μην επιτυγχάνουν την υποσχόμενη ταχύτητα στο διαδίκτυο”, δήλωσε τότε ο Klaus Müller, πρόεδρος του Ομοσπονδιακού Οργανισμού Δικτύων.

Η νομικά δεσμευτική επιλογή μέτρησης με το εργαλείο της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Δικτύων είναι διαθέσιμη από τα μέσα Δεκεμβρίου. Για το σκοπό αυτό, πρέπει να πραγματοποιηθούν 30 δοκιμές επί αρκετές ημέρες – μόνο τότε ολοκληρώνεται η λεγόμενη “εκστρατεία μέτρησης”.

Δικαίωμα μείωσης της τιμής σε περίπτωση ανεπαρκούς απόδοσης

Εάν η μέτρηση αυτή δείξει ότι η πρόσβαση στο διαδίκτυο είναι πιο αργή από ό,τι έχει συμφωνηθεί συμβατικά, οι καταναλωτές έχουν νόμιμο δικαίωμα μείωσης της τιμής. Ωστόσο, τα πρωτόκολλα μέτρησης δεν προσδιορίζουν μια απαίτηση σε ευρώ και σεντς.

Οι καταναλωτές πρέπει να διευκρινίσουν με τους παρόχους τους πόσο θα είναι η μείωση της τιμής. Από τον Ιούνιο, το Κέντρο Συμβουλευτικής Καταναλωτών της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας προσφέρει ένα εργαλείο που υπολογίζει μια συγκεκριμένη αξίωση για μείωση της τιμής όταν κάποιος εισάγει τα αποτελέσματα των μετρήσεων του.

Ο αριθμός των μετρήσεων έχει μειωθεί πρόσφατα. Κατά τους πρώτους δυόμισι μήνες, υπήρχαν περίπου 15.000 ολοκληρωμένες καμπάνιες μέτρησης, σύμφωνα με τον οργανισμό δικτύου – τώρα, μετά από 6,5 μήνες, υπάρχουν περίπου 22.000.

Ο Felix Flosbach, δικηγόρος και εμπειρογνώμονας τηλεπικοινωνιών στο Κέντρο Καταναλωτών της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, θεωρεί λυπηρή τη μείωση της χρήσης.

Το αποδίδει επίσης στο γεγονός ότι το εργαλείο μέτρησης είναι δύσχρηστο. “Αυτό είναι ένα εμπόδιο που είναι πολύ υψηλό για πολλούς καταναλωτές – ακόμη και αν το διαδίκτυο στο σπίτι τους δεν είναι καλό”.

Επιπλέον, ο ισχυρισμός περί μείωσης δεν είναι ακόμη αρκετά γνωστός, οπότε πολλοί πολίτες δεν γνωρίζουν ακόμη αυτή τη δυνατότητα. Απευθύνει έκκληση στους παρόχους να διαφημίζουν μόνο ό,τι είναι τεχνικά εφικτό γι’ αυτούς.

“Δυστυχώς, εξακολουθεί να υπάρχει ένα μεγάλο χάσμα μεταξύ μάρκετινγκ και πραγματικότητας στην επικοινωνία του κλάδου των τηλεπικοινωνιών”, λέει ο Felix Flossbach από το Κέντρο Καταναλωτών της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας

Vodafone: Οι οπτικές ίνες έχουν καλύτερες επιδόσεις

Οι πάροχοι διαδικτύου ερμηνεύουν τον αριθμό των μετρήσεων με διαφορετικό τρόπο: Η Vodafone θεωρεί τη μείωση του αριθμού των υποβληθέντων δοκιμών ταχύτητας “ως θετικό σημάδι ότι οι συνεχιζόμενες αναβαθμίσεις του δικτύου μας γίνονται δεκτές από τους πελάτες μας”, αναφέρει εκπρόσωπος της εταιρείας.

Ιδιαίτερα η κατασκευή νέων γραμμών οπτικών ινών στο δίκτυο αυξάνει τη σταθερότητα και εξασφαλίζει ακόμη μεγαλύτερη απόδοση.

Η ένωση του κλάδου του διαδικτύου VATM κάνει επίσης λόγο για “πολύ χαμηλά ποσοστά παραπόνων”, τα οποία καθιστούν σαφές ότι η συντριπτική πλειοψηφία των χρηστών είναι ικανοποιημένοι με τις συνδέσεις τους στο διαδίκτυο, δήλωσε ο εκπρόσωπος της ένωσης Frederic Ufer.

Επεσήμανε ότι οι διακυμάνσεις στο δίκτυο είναι φυσιολογικές. Αυτό είναι διαφορετικό ωστόσο με τις οπτικές ίνες.

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.