Ζευγάρι έδωσε στον γιο του το όνομα του υπουργού Υγείας

Η πολυμελής οικογένεια Lauterbach από το Μέκλενμπεργκ-Βορπορμεν ονομάζει το μικρότερο μέλος της με το όνομα του ομοσπονδιακού υπουργού Υγείας. Μια προσπάθεια να επιστήσουν την προσοχή του Karl Lauterbach στην κατάστασή τους.

Το όνομα του μόλις επτά εβδομάδων κατοίκου της κοινότητας των 500 κατοίκων στο Μεκλεμβούργο-Δυτική Πομερανία προκαλεί αναστάτωση μέχρι το Βερολίνο: Το ενδέκατο παιδί των Λάουτερμπαχ έχει το ίδιο όνομα με τον ομοσπονδιακό υπουργό Υγείας.

Η μητέρα Elisa Lauterbach εξήγησε στην Ostsee-Zeitung ότι ο σύζυγός της ήθελε ένα γερμανικό όνομα και εκείνη βρήκε το όνομα Karl ταιριαστό.

“Και ναι, είναι επίσης μια μικρή πρόκληση. Ο υπουργός στο Βερολίνο μπορεί να μας προσέξει”.

Οι Lauterbach περιμένουν το επίδομα του παιδιού τους

Από τη γέννηση του μικρού Karl, η οικογένεια περιμένει το επίδομα παιδιού και το γονικό επίδομα.

Η Elisa Lauterbach εκφράζει στην τοπική εφημερίδα την επιθυμία της να περιγράψει προσωπικά την κατάστασή της στον ομοσπονδιακό υπουργό Υγείας.

Η οικογένεια ζει στο πρώην νηπιαγωγείο στο Wendisch Baggendorf από το 2015.

Σύμφωνα με την Ostsee Zeitung, βγάζουν τα προς το ζην νοικιάζοντας δύο διαμερίσματα διακοπών και εκτρέφοντας ζώα στο μικρό αγρόκτημά τους.

Εκτός από τις οικονομικές ανησυχίες, η οικογένεια είχε στο παρελθόν να αντιμετωπίσει και διάφορα χτυπήματα της μοίρας: Η κόρη τους Kathy πέθανε από σύνδρομο αιφνίδιου βρεφικού θανάτου λίγο μετά τη γέννησή της πριν από επτά χρόνια.

Γεννήθηκε με πνευμονικά προβλήματα

Ο μικρότερός τους πάλεψε επίσης στην αίθουσα τοκετού του Stralsund πριν από επτά εβδομάδες: με βάρος 2.810 γραμμάρια και ύψος 48 εκατοστά, ο Karl Lauterbach δεν ήταν μόνο πολύ μικροκαμωμένος, αλλά είχε και πνευμονικά προβλήματα, όπως αναφέρει η “Ostsee Zeitung”.

Σήμερα όλα είναι και πάλι καλά και η μητέρα του, η Ελίζα Λάουτερμπαχ, λέει με ανακούφιση: “Είναι καλά τώρα, είναι τόσο αγαπητός”.

Η 34χρονη έγινε μαμά για ενδέκατη φορά στις 10 Μαρτίου και τονίζει ότι με αυτό ολοκληρώνεται ο οικογενειακός της προγραμματισμός.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης