Εξωφρενικά ποσά: Τόσο κοστίζει μια μονοκατοικία στην Κολωνία

Εξωφρενικά ποσά: Τόσο κοστίζει μια μονοκατοικία στην Κολωνία

Οι τιμές αγοράς ακινήτων έχουν αυξηθεί απότομα από το 2022. Αυτό προκύπτει από την έκθεση για την αγορά ακινήτων της πόλης της Κολωνίας….

Τα στοιχεία αυτά είναι συγκλονιστικά – και δύσκολα προσιτά για την “Ottonormalfamilie”: 682.000 ευρώ ήταν η μέση τιμή μιας μονοκατοικίας στην Κολωνία το 2022, 4,2% ακριβότερη από ό,τι το 2021.

Τα στοιχεία αυτά προκύπτουν από την έκθεση για την αγορά ακινήτων της πόλης της Κολωνίας.

Ενώ ο αριθμός των αγοραπωλησιών ακινήτων μειώθηκε το 2022, οι τιμές αγοράς ωστόσο αυξήθηκαν σε άμεση σύγκριση μεταξύ 2021 και 2022.

Για παράδειγμα, τα ποσοστά αύξησης για τις συγκυριαρχίες ήταν 6,3% για τα υφιστάμενα διαμερίσματα και 7,5% για τα νέα διαμερίσματα.

Λίγο κάτω από έξι εκατομμύρια για βίλα στο Marienburg

Η πιο ακριβή κατοικία πωλήθηκε στο κέντρο της πόλης. Εδώ η τιμή ανά τετραγωνικό μέτρο ήταν 14.000 ευρώ.

Η ακριβότερη μονοκατοικία πωλήθηκε στο Marienburg έναντι συνολικής τιμής περίπου 5,75 εκατομμυρίων ευρώ.

Τα οικοδομικά οικόπεδα σε καλές ή πολύ καλές τοποθεσίες κόστισαν κατά μέσο όρο περίπου 2.120 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο, σε μεσαίες τοποθεσίες 1.100 ευρώ και σε φτωχότερες τοποθεσίες 620 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο.

Παρά τις τρομακτικές αυτές τιμές, υπάρχουν και καλά νέα στην έκθεση: από το δεύτερο εξάμηνο του 2022 έγινε αισθητή η μείωση των τιμών αγοράς.

Το αν η τάση αυτή θα συνεχιστεί το 2023 είναι προς το παρόν άγνωστο.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης