Επαγγελματίας ποδοσφαιριστής εισέπραξε παράνομα χρήματα

Παρόλο που ο άνδρας δεν ζούσε πλέον στη Γερμανία, φέρεται να συνέχισε να λαμβάνει κοινωνικές παροχές στο Αμβούργο. Τώρα βρίσκεται σε δίκη…

Ένας επαγγελματίας ποδοσφαιριστής θα δικαστεί για δύο κατηγορίες κοινωνικής απάτης στο περιφερειακό δικαστήριο του Αμβούργου.

Ο 30χρονος φέρεται να έχει εισπράξει αδικαιολόγητα κοινωνικά επιδόματα ύψους σχεδόν 16.000 ευρώ.

Τον Μάιο του 2019 υπέβαλε αίτηση για παροχές Hartz IV, αλλά απέκρυψε το εισόδημά του από συμβόλαιο με την ποδοσφαιρική ομάδα Nejmeh Sporting Club από τη Βηρυτό του Λιβάνου, ανακοίνωσε η εισαγγελία.

Τον Ιούνιο του 2019 φέρεται να μετακόμισε σε διαμέρισμα στην περιοχή Stellingen μαζί με την αδελφή του. Το Κέντρο Εργασίας του είχε καταβάλει αυξημένα επιδόματα για τη μετακόμιση.

Στην πραγματικότητα, ο κατηγορούμενος δεν μετακόμισε καθόλου, αλλά νοίκιασε το διαμέρισμα σε άλλα άτομα έναντι 650 ευρώ μηνιαίως, αναφέρεται.

Έτσι, εισέπραξε περίπου 10.000 ευρώ από τον Ιούλιο του 2019 έως τον Φεβρουάριο του 2023.

Από τον Μάρτιο έως τον Αύγουστο του 2020, είχε συνεχίσει να λαμβάνει Hartz IV, αν και εν τω μεταξύ είχε μεταπηδήσει στην πολωνική ομάδα Club Bruck-Bet Termalica και λάμβανε μισθό εκεί.

Αρχικά, η δίκη επρόκειτο να γίνει τον Νοέμβριο του 2022, αλλά είχε ακυρωθεί.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης