Έρχεται υψηλότερος ραδιοτηλεοπτικός φόρος στη Γερμανία;

Η Ένωση Γερμανών Δημοσιογράφων (DJV) απηύθυνε έκκληση στους δημόσιους ραδιοτηλεοπτικούς φορείς ARD, ZDF και Deutschlandradio να αυξήσουν το κόστος του υποχρεωτικού τέλους τηλεοπτικής και ραδιοφωνικής άδειας (Rundfunkbeitrag) σύμφωνα με τον πληθωρισμό.

Τα νοικοκυριά στη Γερμανία πληρώνουν σήμερα 18,36 το μήνα για να έχουν πρόσβαση στα κανάλια της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.

Η Γερμανική Ένωση Δημοσιογράφων ζητά υψηλότερο τέλος Rundfunkbeitrag

Ο εκπρόσωπος της DJV, Frank Überall, απηύθυνε έκκληση προς τους δημόσιους ραδιοτηλεοπτικούς φορείς της ομοσπονδιακής δημοκρατίας να αυξήσουν το μηνιαίο τέλος τηλεοπτικής και ραδιοφωνικής άδειας.

“Οι αυξημένες οικονομικές απαιτήσεις είναι δικαιολογημένες”, δήλωσε ο Überall, προσθέτοντας ότι “οι επικεφαλής των ραδιοτηλεοπτικών φορέων πρέπει να αντιμετωπίσουν αυτή τη συζήτηση”.

Σύμφωνα με τον DJV, μετά από χρόνια περικοπών δαπανών στις ραδιοτηλεοπτικές εκπομπές, οποιαδήποτε εναλλακτική οδός θα οδηγούσε σε περικοπές προγραμμάτων και προσωπικού.

Αυτή τη στιγμή είναι υποχρεωτικό για κάθε νοικοκυριό στη Γερμανία να πληρώνει το Rundfunkbeitrag, το οποίο κοστίζει 18,36 ευρώ το μήνα.

Το ποσό αυτό θα παραμείνει το ίδιο μέχρι να λήξει η τρέχουσα περίοδος καταβολής του τέλους στις αρχές του 2025.

Αν και το DJV ζητά υψηλότερο μηνιαίο τέλος, δεν έχει αποκαλύψει κατά πόσο θέλει να αυξηθεί το τέλος.

Οι δημοσιογράφοι της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης είναι υπερφορτωμένοι

Ο Überall πρόσθεσε ότι οι συνεχείς περικοπές των τελευταίων ετών σημαίνουν ότι οι δημοσιογράφοι που εργάζονται στη γερμανική δημόσια ραδιοτηλεόραση εργάζονται πλέον συχνά μέχρι τα όρια, με μικρή οικονομική αποζημίωση που αντικατοπτρίζεται στους μισθούς τους.

“Αυτό δεν θα λειτουργήσει μακροπρόθεσμα”, δήλωσε ο Überall, “Η μόνη διέξοδος είναι ένα υψηλότερο ραδιοτηλεοπτικό τέλος”.

Το παράθυρο υποβολής αιτήσεων για τους δημόσιους ραδιοτηλεοπτικούς φορείς για την προσφυγή σε υψηλότερο ραδιοτηλεοπτικό τέλος στην Επιτροπή για τον καθορισμό των οικονομικών αναγκών των ραδιοτηλεοπτικών επιχειρήσεων (KEF) είναι επί του παρόντος ανοικτό. Εάν επιτευχθεί συμφωνία, τον τελικό λόγο έχουν οι κυβερνήσεις των γερμανικών ομόσπονδων κρατιδίων.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης