Ερωτήσεις και απαντήσεις σχετικά με το εισιτήριο των 9€ στη Γερμανία

Η Ομοσπονδιακή Κυβέρνηση σχεδιάζει μια ειδική προσφορά στο πλαίσιο του πακέτου ανακούφισης για τα λεωφορεία και τους σιδηροδρόμους: με 9 ευρώ μπορείτε να ταξιδέψετε σε όλη τη Γερμανία με τα τοπικά μέσα μεταφοράς για έναν μήνα τον Ιούνιο, τον Ιούλιο ή τον Αύγουστο.

Τα πλεονεκτήματά με το εισιτήριο των 9€ στη Γερμανία

  • Πολυάριθμος αριθμός μετακινήσεων με τα τοπικά μέσα μαζικής μεταφοράς κατά τον επιλεγμένο μήνα.
  • Ταξίδια σε όλη τη Γερμανία.
  • Μπορεί επίσης να γίνει κράτηση ως εισιτήριο κινητού τηλεφώνου.

Συχνές ερωτήσεις σχετικά με το εισιτήριο 9 ευρώ στη Γερμανία

Πολλές λεπτομέρειες σχετικά με το εισιτήριο των 9 ευρώ βρίσκονται ακόμη υπό συζήτηση. Έχουμε συγκεντρώσει εδώ τις πιο συχνές ερωτήσεις και απαντήσεις σύμφωνα με την τρέχουσα κατάσταση.

Πότε θα είναι διαθέσιμο το εισιτήριο των 9 ευρώ;

Όλοι οι πελάτες θα επωφεληθούν και θα λάβουν το εισιτήριο εγκαίρως πριν από την περίοδο προώθησης μέσω των καναλιών της DB, όπως το bahn.de και το DB Navigator (εφαρμογή), καθώς και στους σταθμούς.

Πόσο καιρό θα ισχύει το εισιτήριο;

Το εισιτήριο των 9 ευρώ θα ισχύει από την 1η Ιουνίου 2022 έως τις 31 Αυγούστου 2022.
Ισχύει για έναν ημερολογιακό μήνα, από την πρώτη (0:00) έως την τελευταία (24:00) ημέρα του ημερολογιακού μήνα.

Πού θα ισχύει το εισιτήριο των 9 ευρώ;

Το εισιτήριο των 9 ευρώ μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε όλη τη Γερμανία και σε όλες τις διαδρομές και σε όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς για όσες διαδρομές θέλετε.
Το εισιτήριο δεν ισχύει για τρένα μεγάλων αποστάσεων (π.χ. IC, EC, ICE) και λεωφορεία μεγάλων αποστάσεων.

Τι γίνεται με τους πελάτες που έχουν ετήσιο ή μηνιαίο εισιτήριο διαρκείας για τα μέσα μαζικής μεταφοράς;

Οι συνδρομητές δεν χρειάζεται να προβούν σε καμία ενέργεια. Οι κάτοχοι ετήσιων ή μηνιαίων συνδρομών ειδοποιούνται αυτόματα από τον πάροχό τους (σύνδεσμος μεταφορών ή εταιρεία) και ενημερώνονται για τη μέθοδο διακανονισμού (μείωση της άμεσης χρέωσης ή επιστροφή χρημάτων). Δεν χρειάζεται να κάνουν τίποτα άλλο.

Τι γίνεται με τους κατόχους εισιτηρίων διαρκείας της DB για τις τοπικές δημόσιες συγκοινωνίες;

Οι κάτοχοι εισιτηρίων διαρκείας για τοπικά ταξίδια θα λάβουν πιστωτική ενημέρωση ή επιστροφή χρημάτων για τη διαφορά μεταξύ της τιμής της συνδρομής τους και του εισιτηρίου των 9 ευρώ.

Οι κάτοχοι εισιτηρίων διαρκείας υπεραστικών διαδρομών και οι κάτοχοι της BahnCard 100 στις υπεραστικές διαδρομές εξαιρούνται από αυτόν τον κανόνα.

Μπορούν τα παιδιά να ταξιδέψουν δωρεάν;

Παιδιά κάτω των 6 ετών ταξιδεύουν δωρεάν. Δεν χρειάζονται εισιτήριο.

Τα παιδιά ηλικίας 6-14 ετών χρειάζονται δικό τους εισιτήριο ή ένα εισιτήριο των 9 ευρώ, δεν μπορούν να ταξιδέψουν δωρεάν.

Μπορούν τα ποδήλατα να ταξιδέψουν δωρεάν;

Η μεταφορά ποδηλάτων δεν περιλαμβάνεται στο εισιτήριο των 9 ευρώ. Ισχύουν οι κανονισμοί μεταφορών των συμμετεχουσών ενώσεων μεταφορών.

Σημείωση: Από τον Ιούνιο έως τον Αύγουστο, τα τρένα θα είναι πολύ γεμάτα, επομένως η μεταφορά του ποδηλάτου σας δεν μπορεί να διασφαλιστεί.

Μπορεί να γίνει επιπλέον κράτηση θέσης;

Στις τοπικές μεταφορές, οι κρατήσεις δεν συνηθίζονται. Συνεπώς, δεν μπορεί να γίνει κράτηση θέσης στο πλαίσιο του εισιτηρίου των 9 ευρώ.

Διατίθεται το εισιτήριο των 9 ευρώ και για την 1η θέση;

Το εισιτήριο των 9 ευρώ ισχύει μόνο για τη 2η θέση.

Μπορώ να συνδυάσω το εισιτήριο 9 ευρώ με ένα εισιτήριο υπεραστικών διαδρομών;

Ναι, το εισιτήριο 9 ευρώ μπορεί να συνδυαστεί με εισιτήριο υπεραστικών διαδρομών. Ωστόσο, για το ταξίδι μεγάλων αποστάσεων απαιτείται πάντα ξεχωριστό εισιτήριο.

Μπορώ να λάβω έκπτωση με την BahnCard στο εισιτήριο 9 ευρώ;

Το εισιτήριο των 9 ευρώ αντιστοιχεί σε μηνιαίο εισιτήριο για τις τοπικές μεταφορές. Δεν υπάρχει έκπτωση BahnCard σε αυτό το εισιτήριο.

Αντικαθιστά το εισιτήριο 9 ευρώ το City-Ticket;

Όχι, το City-Ticket είναι μια προσφορά που περιλαμβάνεται στο ναύλο Flex ή Spar στις υπεραστικές γραμμές για μια εφάπαξ διαδρομή.

Περισσότερες πληροφορίες

Οι τελικές λεπτομέρειες της εφαρμογής θα γίνουν γνωστές μετά τις 20 Μαΐου 2022, όταν η δέσμη μέτρων ελάφρυνσης θα ψηφιστεί από το Bundesrat.

Θα ενημερώνουμε αντίστοιχα στη σελίδα μας τους αναγνώστες μας.

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης