Έρευνα: Διατροφικές συνήθειες των κατοίκων της Βαυαρίας

Κουλουράκια για πρωινό και σάντουιτς με λουκάνικο το βράδυ; Η διατροφική μελέτη “Was isst Bayern?” εξετάζει τις διατροφικές συνήθειες των Βαυαρών.

“Τι τρώει η Βαυαρία;”, “Πόσο τρώει η Βαυαρία;”, “Πού τρώει η Βαυαρία;” και “Πόσο υγιεινά και βιώσιμα τρώει η Βαυαρία;”: Μια αντιπροσωπευτική διατροφική μελέτη πρόκειται να παράσχει πληροφορίες σχετικά με τις διατροφικές συνήθειες των κατοίκων της Βαυαρίας.

Οι έρευνες θα ξεκινήσουν στη Νυρεμβέργη στα τέλη Αυγούστου, αλλά τα πρώτα αποτελέσματα δεν θα είναι διαθέσιμα πριν από το επόμενο έτος.

Μελέτη: Συμμετέχοντες επιλέγονται τυχαία

Όλοι οι συμμετέχοντες θα επιλεγούν τυχαία από το γραφείο εγγραφής των κατοίκων. Στη συνέχεια, το ερευνητικό ινστιτούτο θα επικοινωνήσει με τα επιλεγμένα άτομα και θα κανονίσει την ημερομηνία διεξαγωγής της έρευνας. Η συμμετοχή είναι, φυσικά, εθελοντική.

Η μελέτη διεξάγεται από το Κέντρο Διατροφής, το Τεχνικό Πανεπιστήμιο του Μονάχου και το Ludwig-Maximilians-Universität του Μονάχου. Χρηματοδοτείται από το Υπουργείο Τροφίμων, Γεωργίας και Δασών της Βαυαρίας.

Η μελέτη αποσκοπεί στον προσδιορισμό των ακόλουθων αποτελεσμάτων:

  • τις διατροφικές συνήθειες
  • κατανάλωση τροφίμων
  • την πρόσληψη θρεπτικών συστατικών και την κατάσταση της υγείας του βαυαρικού πληθυσμού
  • το είδος και την έκταση της εστίασης εκτός σπιτιού
  • στάση απέναντι στην προέλευση των τροφίμων
  • στάση απέναντι στη γεωργία και τον περιφερειακό χαρακτήρα
  • ετοιμότητα για βιώσιμη αλλαγή συμπεριφοράς στον τομέα της διατροφής και της άσκησης.

Από τα δεδομένα που λαμβάνονται, οι εμπειρογνώμονες εξάγουν στη συνέχεια τους πιθανούς διατροφικούς κινδύνους και δίνουν συστάσεις για δράση για “μέτρα διατροφικής και υγειονομικής πολιτικής”.

Με αυτόν τον τρόπο, η διατροφική κατάσταση του πληθυσμού της Βαυαρίας που προάγει την υγεία μπορεί να διατηρηθεί σταθερή ή να βελτιωθεί μακροπρόθεσμα, σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα της μελέτης.

Πληροφορίες σχετικά με τη μελέτη

  • Περίοδος συλλογής δεδομένων: φθινόπωρο 2021 έως άνοιξη 2023
  • Αριθμός ατόμων που συμμετέχουν στην έρευνα: 1500
  • Εμπνευστής και χορηγός: Υπουργείο Τροφίμων, Γεωργίας και Δασών της Βαυαρίας (StMELF)

Παρόμοια μελέτη έδωσε ενδιαφέροντα αποτελέσματα πριν από ένα χρόνο

Πριν από περίπου ένα χρόνο, το βαυαρικό Υπουργείο Τοπίου παρουσίασε τα αποτελέσματα μιας παρόμοιας μελέτης, στην οποία συμμετείχαν 8000 Βαυαροί. Κατά το έτος κορωνοϊού 2020, σχεδόν όλοι οι ερωτηθέντες δήλωσαν ότι έτρωγαν τα γεύματά τους κυρίως στο σπίτι.

Για το 60% των Βαυαρών που συμμετείχαν στην έρευνα, τα ψωμάκια και τα κουλούρια ήταν στο τραπέζι για πρωινό. Στο δείπνο, τα σάντουιτς ή τα ρολά ήταν ο ξεκάθαρος νικητής. Το τι έτρωγαν οι Βαυαροί πιο συχνά φέτος, το Υπουργείο Γεωργίας θα το μάθει πιθανότατα μόλις το επόμενο καλοκαίρι.

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.