Έρευνα: Σε ποια πόλη της Γερμανίας βρίζουν περισσότερο;

Newsroom

Έρευνα: Το όχημα που έχετε δείχνει πόσο έξυπνος ή χαζός είστε

Η διαδικτυακή πλατφόρμα εκμάθησης γλωσσών Preply δημοσίευσε τα αποτελέσματα μιας νέας έρευνας σχετικά με τις βρισιές των Γερμανών…

Όλοι μας το κάνουμε κατά καιρούς: βρίζουμε. Υπάρχουν όμως περιφερειακές διαφορές στη συχνότητα των λεκτικών ολισθήσεων. Πού βρίζουν πιο συχνά οι άνθρωποι στη Γερμανία;

Scheiße! Μια έκφραση που σε καμία περίπτωση δεν περνάει από τα χείλη μόνο των ατόμων που έχουν πιει – ακόμα κι αν είναι μόνο όταν έχετε χτυπήσει το δάχτυλο του ποδιού σας σε εκείνο στο κομοδίνο.

Όλα εξαρτώνται από την κατάσταση και τη συχνότητα. Σε ορισμένους τομείς, ωστόσο, οι άνθρωποι έχουν μεγαλύτερη δυσκολία -ή λιγότερο λόγο- να συγκρατήσουν το στόμα τους.

Μια μελέτη έχει καταγράψει τις 10 κορυφαίες γερμανικές πόλεις με τους πιο “αθυρόστομους” κατοίκους.

Οι βρισιές που συνηθίζουν οι Γερμανοί

Η διαδικτυακή πλατφόρμα εκμάθησης γλωσσών Preply δημοσίευσε πρόσφατα τα αποτελέσματα μιας νέας έρευνας σχετικά με τις βρισιές των Γερμανών. Περισσότεροι από 1.500 κάτοικοι σε 20 από τις πολυπληθέστερες πόλεις της Γερμανίας ερωτήθηκαν για να διαπιστώσουν πού βρίζουν οι άνθρωποι περισσότερο και πού λιγότερο.

Επιπλέον, αποκαλύφθηκαν τα σενάρια και οι ηλικιακές ομάδες που χρησιμοποιούν περισσότερο βρισιές. Σύμφωνα με την έρευνα, ο μέσος άνθρωπος στη Γερμανία βρίζει 9,5 φορές την ημέρα.

Η μελέτη κατέληξε επίσης στο συμπέρασμα ότι οι άνδρες συνήθως χρησιμοποιούν βρισιές συχνότερα από τις γυναίκες και ότι οι νέοι βρίζουν υπερδιπλάσια σε σχέση με τις μεγαλύτερες γενιές.

Οι Γερμανοί ηλικίας 16 έως 24 ετών επιδίδονται στη χρήση του παράνομου λεξιλογίου περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη ηλικιακή ομάδα.

Αυτό έρχεται σε αντίθεση με τις ηλικίες άνω των 55 ετών. Αυτοί τα βγάζουν πέρα με μόλις 5,81 βρισιές την ημέρα.

Πού βρίζουν πιο συχνά οι άνθρωποι

Ποιος θα το φανταζόταν, η βρισιά είναι πιο συνηθισμένη κατά την οδήγηση. Είτε πρόκειται για γυναίκα είτε για άνδρα – ο μέσος Γερμανός επιδίδεται συχνότερα σε γλωσσικές ατασθαλίες πίσω από το τιμόνι.

Το 33% δήλωσε ότι προτιμά να εκτοξεύει “δηλητήριο και χολή” στο δρόμο.

Οι γυναίκες είναι μάλιστα υπερδιπλάσιες σε πιθανότητα να χρησιμοποιήσουν βρισιές κατά την οδήγηση: το 38% παραδέχεται ότι βρίζει πιο συχνά κατά την οδήγηση.

Περισσότερο από το ένα τέταρτο (29%) δηλώνουν ότι βρίζουν περισσότερο στο σπίτι παρά οπουδήποτε αλλού, ενώ στο γραφείο οι βωμολοχίες είναι η πρώτη επιλογή για το 23% των ερωτηθέντων.

Οι 6 πόλεις της Γερμανίας με το πιο άσχημο λεξιλόγιο

…και η νικήτρια είναι: η Δρέσδη. Εδώ, οι παράλογοι λεονταρισμοί φαίνεται να αποτελούν μέρος των καλών τρόπων- τουλάχιστον με καθαρά μαθηματικούς όρους.

Οι κάτοικοι βρίζουν 18 φορές την ημέρα, πολύ περισσότερο από τον παγγερμανικό μέσο όρο των 9,5. Αν συνυπολογίσετε τις οκτώ ώρες ύπνου, αυτό σημαίνει πάνω από μία βρισιά ανά ώρα.

  1. Δρέσδη
  2. Βόννη
  3. Κολωνία
  4. Μπίλεφελντ και Βρέμη
  5. Αννόβερο

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης