Εργασιακή ειρήνη στα λιμάνια της Γερμανίας

Ενώ η απεργία των λιμενικών στο βρετανικό λιμάνι Felixstowe συνεχίζεται και εκφράζονται φόβοι ότι θα παραταθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα, η κατάσταση στα λιμάνια της Γερμανίας φαίνεται να ομαλοποιείται.

Στον δέκατο γύρο συλλογικών διαπραγματεύσεων με την Κεντρική Ένωση Γερμανικών Εταιρειών Θαλάσσιων Λιμένων (ZDS), η γερμανική συνδικαλιστική ένωση German United Services Union (ver.di) δήλωσε ότι πέτυχε ένα αποτέλεσμα συλλογικών διαπραγματεύσεων για περίπου 12.000 εργαζομένους στα γερμανικά λιμάνια της Βόρειας Θάλασσας.

Η συμφωνία προβλέπει αυξήσεις μισθών από 7,9% μέχρι και 9,4%, ανάλογα με τον τομέα εργασίας, ενώ μια αύξηση 4,4% προβλέπεται και από τον Ιούνιο του 2023.

Παράλληλα θα ισχύσει και μια ρήτρα πληθωρισμού.

Πηγή: Οικονομικός Ταχυδρόμος

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.