Έρχονται αυστηρά μέτρα λιτότητας για γερμανική πόλη

Εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός της υπερχρεωμένης Νυρεμβέργης για το 2023. Η πόλη βρίσκεται αντιμέτωπη με μια αυστηρή πολιτική λιτότητας…

Η πόλη της Νυρεμβέργης πρέπει να εξοικονομήσει περίπου 50 εκατομμύρια ευρώ.

Η περιφερειακή κυβέρνηση της Μέσης Φραγκονίας έδωσε τώρα το πράσινο φως για τα μέτρα λιτότητας χωρίς όρους, όπως ανακοίνωσε η διοίκηση της πόλης.

Η κυβέρνηση της Μέσης Φραγκονίας τόνισε ότι στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Βαυαρίας θα χρειαστεί στο μέλλον αυστηρή πολιτική εξοικονόμησης πόρων.

Μεταξύ άλλων, οι ελεγκτές είχαν επισημάνει τον μεγάλο όγκο επενδύσεων του δήμου και ζήτησαν μια ιδέα για τον τρόπο περιορισμού των περαιτέρω χρεών.

Εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός: Ανακούφιση στη Νυρεμβέργη

Ο δήμαρχος Marcus König (CSU) εξήγησε ότι η δέσμη μέτρων λιτότητας θα συνεχίσει να εγγυάται την οικονομική ικανότητα της πόλης να δράσει.

“Αυτό κυμαίνεται από την αλλαγή κλίματος και τις μεταφορές ή την κατασκευή σχολείων για τον αυξανόμενο αριθμό μαθητών μέχρι την ανακαίνιση των πολιτιστικών μας χώρων”.

Ο ταμίας της πόλης εξέφρασε επίσης την ανακούφισή του: “Ήταν μια κοινή προσπάθεια της διοίκησης και του δημοτικού συμβουλίου να παρουσιάσουν έναν προϋπολογισμό που μπορεί να εγκριθεί”.

Ο Χάρι Ρίντελ, ο οποίος σύντομα θα εγκαταλείψει το αξίωμά του, συνέχισε: “Αυτό σημαίνει ότι έγινε ένα σημαντικό βήμα για φέτος, αλλά ένα πράγμα απομένει: Δεν μπορούμε να αντέξουμε οικονομικά όλα όσα είναι επιθυμητά. Και στο μέλλον, επίσης, θα πρέπει να παρακολουθούμε τι είναι οικονομικά εφικτό”.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης