Άλλο ένα σχολείο στη NRW απαγορεύει τις φόρμες γυμναστικής

Ένα σχολείο στο Lünen εισήγαγε νέο κώδικα ενδυμασίας. Δεν απαγορεύονται πλέον μόνο τα παντελόνια τζόκινγκ, αλλά και τα κοντά παντελόνια και οι πολύ ανοιχτές μπλούζες.

Αφού έγινε γνωστό ότι οι φόρμες γυμναστικής απαγορεύτηκαν σε ένα σχολείο στο Wermelskirchen, ένα άλλο σχολείο στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία απαγορεύει τώρα τη χρήση φόρμες γυμναστικής στην τάξη.

Στο Käthe Kollwitz Comprehensive School στο Lünen, τα ρούχα γυμναστικής και τα κοντά παντελόνια δεν επιτρέπονται από τις αρχές της περασμένης εβδομάδας, σύμφωνα με ένα νέο κώδικα ένδυσης.

Δείτε ακόμα: Γονείς εξοργισμένοι: Σχολείο στέλνει παιδιά στο σπίτι για φόρμες

Πρόκειται για “σεβασμό στην αλληλεπίδραση μεταξύ μας και κατάλληλη εμφάνιση”, αναφέρει η διεύθυνση του σχολείου στην ιστοσελίδα.

Εκτός από τα παντελόνια τζόκινγκ και τα κοντά παντελόνια, το σχολείο απαγορεύει και ορισμένα άλλα είδη ένδυσης.

Για παράδειγμα, το σχολείο απαγορεύει επίσης τη χρήση λιτών μπλουζών, μπλουζών με μύες, παντόφλες κολύμβησης, στρατιωτικά ρούχα καθώς και καπέλα του μπέιζμπολ στην τάξη.

Τα κολάν είναι εντάξει αν βάζετε “κάτι” από πάνω τους, λέει ο κώδικας ενδυμασίας.

Το σχολείο δίνει επίσης προσοχή στα ρούχα που μεταφέρουν μηνύματα: απαγορεύονται επίσης οι μπλούζες με κείμενα και εικόνες με θέματα “ρατσισμού, ναρκωτικών ή εξύμνησης της βίας”.

Καθηγητές νομικής: Η απαγόρευση της φόρμας δεν ευσταθεί

Η απαγόρευση της φόρμας για τους μαθητές στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία δεν είναι νομικά βιώσιμη, σύμφωνα με καθηγητές νομικής.

“Δεν υπάρχει καμία βάση για ατομική απαγόρευση. Η νομική κατάσταση είναι αρκετά σαφής”, δήλωσε στην Deutsche Presse-Agentur ο καθηγητής Hinnerk Wissmann, πανεπιστημιακός λέκτορας του Πανεπιστημίου του Münster.

Ο σχολικός νόμος της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας δεν αφήνει πολλά περιθώρια ελιγμών στο θέμα.

“Η σχολική συνδιάσκεψη μπορεί να κάνει μια σύσταση για ζητήματα ενδυματολογικού κώδικα, αλλά όχι κάτι περισσότερο από αυτό”.

Κατά συνέπεια, η χρήση παντελονιών τζόκινγκ δεν μπορεί να θεωρηθεί παράβαση καθήκοντος που να δικαιολογεί τον αποκλεισμό από την τάξη.

Αυτό θα υπονόμευε το δικαίωμα στην εκπαίδευση, δήλωσε ο Wissmann.

Η απαγόρευση στο Wermelskirchen προκάλεσε προβλήματα

Η διεύθυνση ενός σχολείου δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στο Wermelskirchen είχε στείλει τους μαθητές στο σπίτι τους με παντελόνια τζόκινγκ για να αλλάξουν.

Αυτό είχε προκαλέσει την οργή των μαθητών και των γονέων.

“Παρά τις επικρίσεις στα μέσα ενημέρωσης, το σχολείο δήλωσε ότι ήθελε να διατηρήσει τον κώδικα ενδυμασίας.

“Θέλουμε να ενθαρρύνουμε τους μαθητές μας να φορούν ρούχα που δεν τους βάζουν στον πειρασμό να ‘χαλαρώσουν'”.

Για την προετοιμασία για την επαγγελματική ζωή, είναι σημαντικό να απομακρυνθούμε από τις φόρμες.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που παρείχε η περιφερειακή κυβέρνηση της Κολωνίας, έξι γονείς των επηρεαζόμενων μαθητών είχαν διαμαρτυρηθεί επειδή τους έστειλαν στο σπίτι για να αλλάξουν.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης