Η εταιρεία Flixbus θα μειώσει τα δρομολόγια στη Γερμανία

Λεωφορείο-παντοπωλείο εξυπηρετεί απομονωμένα γερμανικά χωριά

Οι επιτυχίες του Deutschlandticket σημαίνουν ότι η Flixbus παραλαμβάνει λιγότερους πελάτες εντός των συνόρων της Γερμανίας το τελευταίο διάστημα. Τώρα, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα περικόψει ορισμένες γραμμές ως συνέπεια.

Η Flixbus θα μειώσει τα δρομολόγια σε ορισμένες γραμμές εντός της Γερμανίας

Από τότε που το εισιτήριο των 49 ευρώ άρχισε να πωλείται και άνοιξε τις μεταφορές σε όλη τη Γερμανία καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού, λιγότεροι επιλέγουν τη μακρά και ιδρωμένη διαδρομή με το πούλμαν.

Η Flixbus αισθάνεται την πίεση και ανακοίνωσε ότι θα περικόψει ορισμένες από τις γραμμές της που εκτελούν δρομολόγια μεταξύ γερμανικών πόλεων και δημοφιλών τουριστικών προορισμών στην ομοσπονδιακή δημοκρατία της Γερμανίας.

“Βλέπουμε τον αντίκτυπο του Deutschlandticket όσον αφορά τη ζήτηση για συγκεκριμένα δρομολόγια υπεραστικών λεωφορείων”, δήλωσε εκπρόσωπος της Flixbus στην Rheinische Post.

“Για το λόγο αυτό, έχουμε μειώσει τα δρομολόγια σε αυτές τις γραμμές”. Ιδιαίτερα επηρεάζονται τα λεωφορεία που εκτελούν δρομολόγια μεταξύ του Αμβούργου και της βόρειας γερμανικής ακτογραμμής.

Η Flixbus εξακολουθεί να διεκδικεί τη συμμετοχή της στο Deutschlandticket

Από την ανακοίνωση του εισιτηρίου των Deutschlandticket, η Flixbus πιέζει τη γερμανική κυβέρνηση να αφήσει τη διεθνή εταιρεία να συμπεριληφθεί σε μία από τις πολιτικές της για το παγγερμανικό εισιτήριο μεταφορών. Μέχρι στιγμής, χωρίς αποτέλεσμα.

Η Flixbus πιστεύει ότι η συμπερίληψη των υπηρεσιών της στο Deutschlandticket “θα καθιστούσε την προσφορά σημαντικά πιο ελκυστική και θα αύξανε τις πωλήσεις”, δήλωσε ο εκπρόσωπος στην Rheinische Post.

Αλλά το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Μεταφορών δεν πείθεται, υποστηρίζοντας ότι ο κύριος στόχος του εισιτηρίου των 49 ευρώ είναι να καταστήσει πιο ελκυστικές τις τοπικές δημόσιες συγκοινωνίες και όχι τα ταξίδια μεγάλων αποστάσεων.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης