Η εταιρεία τροφίμων του Passau ευθύνεται για βακτηριακές ασθένειες

Μια εταιρεία τροφίμων από την περιοχή του Passau είναι πιθανώς υπεύθυνη για προκληθείσες ασθένειες. Λέγεται μάλιστα ότι ένας άνθρωπος πέθανε από αυτό. Τώρα έγινε γνωστό ότι η εταιρεία προμήθευε μόνο μεγάλες κουζίνες. Τα προϊόντα δεν πωλούνταν σε σούπερ μάρκετ.

Η εταιρεία τροφίμων από την περιφέρεια του Passau, η οποία φέρεται να ευθύνεται για διάφορες βακτηριακές ασθένειες, σε μία περίπτωση με θανατηφόρο αποτέλεσμα, προμήθευε αποκλειστικά επιχειρήσεις εστίασης μεγάλης κλίμακας. Σύμφωνα με το περιφερειακό γραφείο του Passau, τα τρόφιμα δεν έφτασαν ποτέ στα σούπερ μάρκετ.

Η μικρή επιχείρηση ειδικευόταν σε φρούτα και λαχανικά για τις κουζίνες ιδρυμάτων και καντίνες, για παράδειγμα. Το Περιφερειακό Γραφείο του Passau ανακοίνωσε ότι τις επόμενες ημέρες θα υποβληθούν μηνύσεις κατά της εταιρείας – ως ύποπτη για ποινικό αδίκημα.

85χρονος άνδρας πεθαίνει από λοίμωξη με λιστέρια στη Βαυαρία

Το απόγευμα της Παρασκευής, το κρατικό γραφείο για την υγεία και την ασφάλεια των τροφίμων (Landesamt für Gesundheit und Lebensmittelsicherheit, LGL) είχε ενημερώσει ότι πιθανώς 13 ασθένειες από λιστέρια στην Κάτω Βαυαρία και στην περιοχή του Altötting μπορούν να αποδοθούν στην εταιρεία από την περιοχή του Passau. Τα πρώτα κρούσματα εμφανίστηκαν το 2015. Εκείνη τη χρονιά, ένας 85χρονος πέθανε επίσης από λοίμωξη από λιστέρια.

Και στις 13 περιπτώσεις ανιχνεύθηκε το μικρόβιο “Listeria monocytogenes” από την ίδια οικογένεια γονιδίων. Αυτό αποτελεί ένδειξη ότι όλες οι ασθένειες μπορούν να αποδοθούν σε μια κοινή αιτία.

Μικρόβιο σε πιπεριές, αγγούρια και μαρούλια στη Γερμανία

Αυτό ακριβώς το μικρόβιο ανακάλυψε τώρα το προσωπικό της LGL στην εταιρεία από την περιοχή του Passau. Πήραν δείγματα στα τέλη Ιουνίου και μπόρεσαν να ανιχνεύσουν το μικρόβιο σε πιπεριές, αγγούρια και μαρούλι, μεταξύ άλλων. Περαιτέρω έρευνες βρίσκονται ακόμη σε εξέλιξη, αναφέρει η LGL.

Πολλαπλές ελλείψεις υγιεινής σε ένα αγρόκτημα στην περιοχή Passau

Η εταιρεία στην περιοχή του Passau φέρεται να είχε ελλείψεις στον τομέα της υγιεινής. Το περιφερειακό γραφείο αναφέρει ότι απαγόρευσε την παραγωγή της εταιρείας για πρώτη φορά την άνοιξη.

Αφού η εταιρεία πληρούσε και πάλι τα πρότυπα υγιεινής, της επετράπη αρχικά να συνεχίσει την παραγωγή – μέχρι την επιθεώρηση του Ιουνίου. Έκτοτε, η επιχείρηση έκλεισε.

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.