Γερμανία: Σχεδόν 200 θάνατοι σε κολύμβηση από την αρχή του έτους

Newsroom

Πνιγμοί: Πρωτοπόρος η Βαυαρία ακολουθεί η Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία

192 άνθρωποι πνίγηκαν στη Γερμανία τους πρώτους επτά μήνες – οι περισσότεροι από αυτούς σε λίμνες και ποτάμια. Πρόκειται για λιγότερους θανάτους από ό,τι την ίδια περίοδο το 2022…

Από την αρχή του έτους, σχεδόν 200 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε ατυχήματα κατά την κολύμβηση στη Γερμανία. Αυτό προκύπτει από τα τελευταία στοιχεία της Γερμανικής Ένωσης Ναυαγοσωστικής (DLRG).

Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά, 192 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια της κολύμβησης σε λίμνες ή πισίνες μέχρι την ημερομηνία αναφοράς της 25ης Ιουλίου.

Συνολικά, ο αριθμός έχει μειωθεί κατά σχεδόν δέκα τοις εκατό σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι: μέχρι λίγο πριν από το τέλος Ιουλίου 2022, η DLRG κατέγραψε 213 θανάτους κατά τη διάρκεια της κολύμβησης.

“Το καλοκαίρι κάνει τώρα ένα μεγαλύτερο διάλειμμα. Διαφορετικά, ο αριθμός των πνιγμών θα ήταν σίγουρα κοντά σε αυτόν του προηγούμενου έτους”, δήλωσε η πρόεδρος της DLRG Ute Vogt.

Λίμνη, ποτάμι ή κανάλι..

Τα περισσότερα ατυχήματα συμβαίνουν σε αφύλακτα υδάτινα σώματα, είπε.

Σύμφωνα με το DLRG, 179 άτομα πνίγηκαν σε ανοιχτά νερά, όπως ποτάμια και λίμνες, γεγονός που αντιστοιχεί στο 93% του συνόλου των περιπτώσεων.

Στα κανάλια έχασαν τη ζωή τους 17 άνθρωποι, οκτώ περισσότεροι από ό,τι την ίδια περίοδο πέρυσι.

Μόνο τον Ιούνιο, τέσσερις άνδρες πνίγηκαν στο κανάλι Ντόρτμουντ-Εμς. “Είτε πρόκειται για ποτάμια είτε για κανάλια:

Οι ναυτιλιακοί δρόμοι είναι ιδιαίτερα επικίνδυνοι και πρέπει να αποφεύγονται με κάθε κόστος”, δήλωσε η Vogt.

Στη Βόρεια Θάλασσα και τη Βαλτική Θάλασσα πνίγηκαν τέσσερις περισσότεροι άνθρωποι σε σχέση με το προηγούμενο έτος, με εννέα θανάτους. σχεδόν κάθε δεύτερο άτομο που έχασε τη ζωή του σε ατύχημα (44%) ήταν ηλικίας άνω των 50 ετών.

Τέσσερα στα πέντε θύματα πνιγμού (79 τοις εκατό) είναι άνδρες.

DLRG: Διασώθηκαν περισσότεροι από 1.300 άνθρωποι

Σύμφωνα με το DLRG, οι περισσότεροι πνιγμοί αναφέρθηκαν στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία (35), ακολουθούμενη από τη Βαυαρία (30), τη Βάδη-Βυρτεμβέργη (22) και την Κάτω Σαξονία (18).

Την τελευταία θέση στις στατιστικές κατέχει η Βρέμη με μόνο ένα θανατηφόρο περιστατικό κατά την κολύμβηση. Σε όλη τη Γερμανία, οι περισσότεροι άνθρωποι πνίγηκαν τους μήνες Ιούνιο και Ιούλιο.

“Ο αριθμός των πνιγμών θα ήταν ακόμη υψηλότερος εάν οι ναυαγοσώστες δεν ήταν πάντα επί τόπου”, δήλωσε ο Frank Villmow, επικεφαλής της επικοινωνίας της ένωσης στο εκτελεστικό συμβούλιο της DLRG.

Πέρυσι, οι εθελοντές του DLRG έσωσαν τη ζωή 1.307 ανθρώπων, ανέφεραν.” Ο DLRG φοβάται αύξηση των αριθμών”

Η κολύμβηση θα μπορούσε να γίνει πιο ανασφαλής στο μέλλον, ωστόσο, φοβάται ο DLRG.

Ένας από τους λόγους είναι ότι πολλά παιδιά δεν έχουν μάθει να κολυμπούν λόγω της πανδημίας.

Κατά καιρούς, θα μπορούσαν να εκπαιδευτούν λιγότεροι ναυαγοσώστες.

Η κλιματική αλλαγή παίζει επίσης ρόλο, καθώς θα φέρει περισσότερες καλοκαιρινές ημέρες στο μέλλον.

Πέρυσι, ο συνολικός αριθμός των θανάτων από κολύμβηση αυξήθηκε σημαντικά: 355 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε σχέση με ατυχήματα κατά την κολύμβηση.

Το προηγούμενο έτος, ήταν 299 – ο χαμηλότερος αριθμός εδώ και περισσότερα από 20 χρόνια.

Σύμφωνα με το DLRG, ο συνολικός αριθμός μέχρι στιγμής φέτος είναι 197 – άρα πέντε περισσότεροι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια της κολύμβησης στη Γερμανία από την καταληκτική ημερομηνία της 25ης Ιουλίου.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης