Γερμανία: 84χρονη θέλει να οδηγήσει ξανά μετά από 30 χρόνια

Newsroom

Updated on:

Γερμανία: Υπουργός θέλει έλεγχο καταλληλότητας για οδηγούς άνω των 75

Ακόμα οδηγείτε αυτοκίνητο σε ηλικία 80 ετών; Κάποιοι άνθρωποι δεν τολμούν πια να το κάνουν αυτό, παραδίδουν ακόμη και το δίπλωμα οδήγησης για λόγους ασφαλείας…

Όχι όμως η Kristina Böttcher (84) από το Wipperdorf. Η ηλικιωμένη πολίτης θέλει να επιστρέψει πίσω από το τιμόνι μετά από περίπου 30 χρόνια.

Ο συγκινητικός λόγος: η αγάπη για τον σύζυγό της Friedrich (92).

“Του υποσχέθηκα στον γάμο ότι θα είμαι εκεί για εκείνον. Ακόμη και αν ο ένας από εμάς βρίσκεται σε αναπηρικό καροτσάκι”.

Έχουν περάσει 66 χρόνια από εκείνη την υπόσχεση.

“Μένουμε στο χωριό, οπότε θέλω να μπορώ να μετακινούμε, ώστε να μπορώ να κάνω τα ψώνια και τις δουλειές μας ανεξάρτητα”, εξηγεί η 84χρονη.

Ανακάλυψε την προσφορά του εκπαιδευτή οδήγησης Harald Reuter (74). Προσφέρει ειδικά “μαθήματα οδήγησης για φοβισμένους”.

“Όταν το έμαθα, τηλεφώνησα αμέσως. Ήταν η μόνη μου ευκαιρία”. Από φόβο, η Kristina Böttcher δεν είχε οδηγήσει αυτοκίνητο για δεκαετίες.

“Τώρα πρέπει να το κάνω, ο σύζυγός μου δεν μπορεί πια”.

Η Böttcher έκανε δώδεκα μαθήματα οδήγησης με το αυτόματο αυτοκίνητο: εντός πόλης. Κόστος ανά μάθημα: 80 ευρώ.

Ο δάσκαλος οδήγησης στη BILD: “Άλλοι δεν υπάρχουν πια στον κόσμο σε αυτή την ηλικία και η κυρία Böttcher αρχίζει να οδηγεί ξανά – της βγάζω το καπέλο”.

Η 84χρονη τολμά πλέον να συμμετέχει και πάλι μόνη της στην οδική κυκλοφορία. Böttcher: “Θα συμβούλευα όποιον φοβάται την οδήγηση ή έχει φτάσει σε κάποια ηλικία να έχει το θάρρος να κάνει ξανά μαθήματα οδήγησης”.

Βέβαια, σύμφωνα με τον εκπαιδευτή οδήγησης Harald Reuter, δεν πρέπει όλοι να ξαναπιάσουν το τιμόνι: “Υπάρχουν περιορισμοί, για παράδειγμα, αν υπάρχει άνοια. Αυτό είναι απλά αδύνατο. Αλλά η ηλικία δεν έχει σημασία – είναι πάντα σχετική.

Το ερώτημα είναι πόσο φρέσκοι είναι οι άνθρωποι στο μυαλό τους. Αυτό είναι καθοριστικό”.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης