Γερμανία: Άνδρας βασάνιζε ζώα και τα κινηματογραφούσε

Ένας άνδρας στο Άνω Παλατινάτο βασανίζει αρουραίους με φρικτό τρόπο και διασκεδάζει με τις κραυγές πόνου των ζώων. Έκανε βίντεο με τις πράξεις του.

Τώρα ο 32χρονος πρέπει να πάει στη φυλακή για δύο χρόνια και εννέα μήνες.

Ένας “βασανιστής” ζώων καταδικάστηκε σε φυλάκιση δύο ετών και εννέα μηνών επειδή σκότωσε με σαδιστικό τρόπο περισσότερους από 20 αρουραίους και πτηνά και τράβηξε βίντεο με το κινητό του τηλέφωνο από τις πράξεις του.

Ο άνδρας δικάστηκε για τρίτη φορά την Τετάρτη στο Weiden στο Άνω Παλατινάτο. Αφού ο 32χρονος και η εισαγγελία απέσυραν τις εφέσεις τους, η πρωτόδικη απόφαση του περιφερειακού δικαστηρίου για παραβίαση του νόμου περί προστασίας των ζώων είναι πλέον νομικά δεσμευτική, σύμφωνα με εκπρόσωπο.

Έλουσε αρουραίο με υγρό αναπτήρα και του έβαλε φωτιά

Ο εκπρόσωπος δήλωσε ότι η ποινή έλαβε υπόψη το γεγονός ότι ο άνδρας είχε ποινικό μητρώο, ήταν υπό επιτήρηση και ότι τόσο η εκτέλεση του εγκλήματος όσο και η στάση του άνδρα – ο οποίος διασκέδαζε με τον βασανισμό των ζώων – ήταν ιδιαίτερα σκληρή.

Ο κατηγορούμενος το έπαιξε ψύχραιμος καθώς μπήκε στην αίθουσα του δικαστηρίου, χαμογέλασε, σήκωσε τον αντίχειρα και έκανε το σήμα της νίκης με δάχτυλα.

Ο άνδρας είχε αγοράσει τα ζώα από ένα κατάστημα κατοικίδιων την άνοιξη του 2020. Τηγάνισε αρουραίο ζωντανό σε ένα τηγάνι και σχολίασε: “Τραγανή μπριζόλα, πιο φρέσκια δεν γίνεται”.

Έλουσε έναν αρουραίο με καύσιμο αναπτήρα και του έβαλε φωτιά. Το ζώο έτρεχε μέσα στο διάδρομο ουρλιάζοντας μέχρι που πέθανε.

Έκοψε τα πόδια ενός αρουραίου και σκότωσε άλλους στον φούρνο μικροκυμάτων. Έστειλε τις ταινίες στις οποίες ακούγεται να κοροϊδεύει τον πόνο των ζώων σε έναν γνωστό του ο οποίος πήγε στην αστυνομία.

Μεγάλο νομικό μπρος-πίσω

Σε μια πρώτη δίκη στο περιφερειακό δικαστήριο του Weiden, ο άνδρας καταδικάστηκε σε δύο χρόνια και εννέα μήνες.

Τόσο η εισαγγελία όσο και η υπεράσπιση άσκησαν έφεση. Στη δεύτερη δίκη στο περιφερειακό δικαστήριο Weiden, η ποινή ήταν αυστηρότερη.

Οι δικαστές καταδίκασαν τον 32χρονο σε φυλάκιση τριών ετών. Και οι δύο πλευρές άσκησαν έφεση κατά της ποινής αυτής.

Το Ανώτατο Δικαστήριο της Βαυαρίας (BayObLG) στη Νυρεμβέργη ανέτρεψε την απόφαση του δεύτερου βαθμού τον Φεβρουάριο του 2022.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο, η σύγκλητος του BayObLG τόνισε ρητά ότι η ποινή ήταν καταρχήν κατάλληλη.

Ωστόσο, έπρεπε να συνταχθεί ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη σχετικά με την ενοχή του κατηγορουμένου.

Οι δικαστές της Νυρεμβέργης παρέπεμψαν την υπόθεση σε άλλο ποινικό τμήμα του περιφερειακού δικαστηρίου του Weiden.

Δύο χρόνια και εννέα μήνες φυλάκιση

Επειδή τόσο η πολιτική αγωγή όσο και η υπεράσπιση απέσυραν τις εφέσεις τους την Τετάρτη και η δεύτερη ετυμηγορία ανατράπηκε, η πρωτόδικη απόφαση κατέστη οριστική, εξήγησε ο εκπρόσωπος του δικαστηρίου.

Σύμφωνα με τους δικαστές, η ποινή ήταν κατά τρεις μήνες μικρότερη.

Ωστόσο, αυτό ήταν δικαιολογημένο, διότι ο κατηγορούμενος έδειξε κάποια κατανόηση της ενοχής του, αποσύροντας την έφεσή του.

Η γνώμη του εμπειρογνώμονα είχε επίσης παρουσιαστεί, δήλωσε ο εκπρόσωπος. Σύμφωνα με προκαταρκτική εκτίμηση, ο άνδρας είναι απολύτως ικανός να δικαστεί.

Η προστασία των ζώων είναι κατοχυρωμένη στον βασικό νόμο της Γερμανίας εδώ και περίπου 20 χρόνια. Ενώ η κακοποίηση των ζώων θεωρούνταν ζημία σε βάρος της περιουσίας, ο Αστικός Κώδικας αναφέρει εδώ και 30 χρόνια: “Τα ζώα δεν είναι πράγματα. Προστατεύονται από ειδικούς νόμους”.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.