Γερμανία: Άντρας πεθαίνει μετά από δεύτερη μόλυνση από Covid

Στο κρατίδιο της Βάδης-Βυρτεμβέργης, ένας ασθενής με κορωνοϊό πέθανε μετά την επανεμφάνιση του ιού. Αυτό είναι πιθανώς και το πρώτο περιστατικό σε εθνικό επίπεδο στη Γερμανία με δεύτερη μόλυνση από Covid.

Στουτγκάρδη – Αυστηρότερο lockdown, υψηλός αριθμός νέων λοιμώξεων, ανησυχία για τη μετάλλαξη του ιού στη Γερμανία: Οι ανησυχίες κατά τη διάρκεια της πανδημίας δεν γίνονται λιγότερες. Τώρα ένας θάνατος μετά τη δεύτερη μόλυνση με τον κορωνοϊό προκαλεί αναταραχή.

Στη Βάδη-Βυρτεμβέργη στη Γερμανία, ένας ασθενής με κορωνοϊό πέθανε μετά από μια δεύτερη μόλυνση με τον ιό Covid. Αυτό προκύπτει από μια έκθεση του ερευνητικού δικτύου WDR, NDR και SZ. Η κρατική υπηρεσία υγείας του κρατιδίου επιβεβαίωσε το γεγονός το απόγευμα της Τετάρτης.

Όπως ανακοίνωσε το κρατικό γραφείο υγείας, επρόκειτο για έναν άνδρα από την περιοχή Freudenstadt. Τον Απρίλιο του 2020, για πρώτη φορά προσβλήθηκε με τον κορωνοϊό. Στα τέλη του Δεκεμβρίου 2020, ο άντρας μολύνθηκε εκ νέου.

Αυτό καθορίστηκε στη συνέχεια στις αρχές Ιανουαρίου. “Ο ασθενής στη συνέχεια πέθανε από πνευμονία λόγω Covid-19 και σήψη με ανεπάρκεια πολλαπλών οργάνων”, αναφέρθηκε.

Η ένωση δεν ανέφερε εάν ο 74χρονος προσβλήθηκε από τον ίδιο ιό ή μετάλλαξή του κατά τη δεύτερη πορεία της νόσου. Σύμφωνα με την κρατική υπηρεσία υγείας, δεν υπάρχει πλέον το δείγμα της αρχικής λοίμωξης από τον Απρίλιο του 2020 και επομένως δεν μπορεί να αναλυθεί.

Ο Stefan Brockmann, επικεφαλής του Τμήματος Προστασίας της Υγείας και Επιδημιολογίας στο Κρατικό Γραφείο Υγείας, δήλωσε στο Γερμανικό Πρακτορείο Τύπου: “Δεν υπάρχει ένδειξη ότι είχε μία από τις νέες μεταλλάξεις των ιών“.

Η ακριβής ανάλυση του ιού δεν ανατέθηκε από το τοπικό τμήμα υγείας. Μόνο σε περιπτώσεις όπου υπάρχει σύνδεση λόγω ταξιδίων στη Μεγάλη Βρετανία, τη Νότια Αφρική ή την Ιρλανδία, θα ενημερωθεί το τμήμα δημόσιας υγείας για να ξεκινήσει την ιχνηλάτηση μιας τέτοιας αλληλουχίας.

Η Christine Wagner-Wiening, αναπληρωτής επικεφαλής της παρακολούθησης των λοιμώξεων στο Κρατικό Γραφείο Υγείας, το εξήγησε αυτό στο WDR, NDR και SZ.

Η περιοχή Freudenstadt ήταν η πρώτη περιοχή στη Γερμανία στην οποία εμφανίστηκε η μετάλλαξη του ιού B.1.1.7, που ανακαλύφθηκε στη Μεγάλη Βρετανία.

Δεν αναπτύχθηκαν αρκετά αντισώματα από την πρώτη φορά

Ο άντρας είχε προηγούμενες νόσους, είπε ο Stefan Brockmann. Επομένως, είναι πιθανό ότι δεν ανέπτυξε ισχυρή ανοσία με την πρώτη λοίμωξη. Η πιθανότητα ένα άτομο να μολυνθεί με τον ιό για δεύτερη φορά είναι πολύ χαμηλή, τουλάχιστον μέχρι στιγμής.

Υπάρχουν μεμονωμένα περιστατικά στα οποία οι ασθενείς δεν ανέπτυξαν αρκετά αντισώματα την πρώτη φορά. Σύμφωνα με τον Brockmann, η περίπτωση του 74χρονου είναι ο πρώτος γνωστός θάνατος μετά από μια δεύτερη μόλυνση στα νοτιοδυτικά της χώρας.

Σύμφωνα με την έκθεση του ερευνητικού δικτύου, αυτό ίσως είναι ο τρίτος γνωστός θάνατος παγκοσμίως μετά από δεύτερη μόλυνση. Τον Οκτώβριο του 2020, μια 89χρονη γυναίκα από την Ολλανδία πέθανε.

Τον Δεκέμβριο, μια εφημερίδα από το Ισραήλ ανέφερε ότι ένας 74χρονος κάτοικος ενός γηροκομείου μολύνθηκε ξανά τον Αύγουστο μετά από την αρχική μόλυνση. Πέθανε παρά το ότι είχε δοκιμαστεί αρνητικά τρεις φορές στο μεταξύ.

Στήριξε την προσπάθεια μας, μπορείς!

Εσύ, το ελληνικό κοινό της Ομογένειας, είσαι η δύναμή μας. Αρκεί ένα μονάχα κλικ για να στηρίξεις την προσπάθεια μας. Γίνε μέλος στην σελίδα μας στο Facebook, κάνε Like και ενημερώσου.

Μείνε συντονισμένος σε εμάς για έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο GRland.info

Δείτε ακόμα στο GRland.info:

 

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.