Γερμανία: Οι αρτοποιοί πρέπει να μειώσουν τις ώρες λειτουργίας

Λόγω της έλλειψης προσωπικού, πολλοί αρτοποιοί πρέπει να μειώσουν τις ώρες λειτουργίας τους αυτό το καλοκαίρι. Διαβάστε εδώ για να μάθετε μέχρι πού θα φτάσουν οι περιορισμοί και τι επιφυλάσσει το μέλλον για τα αρτοποιεία.

Το φαινόμενο είναι γνωστό στον κλάδο της εστίασης από το τέλος του lockdown: Όλο και περισσότερα μαγαζιά έχουν κλείσει. Τα αρτοποιεία αισθάνονται επίσης τις συνέπειες της πανδημίας. Αλλά και άλλοι παράγοντες παίζουν επίσης ρόλο.

Αναμένεται μειωμένο ωράριο λειτουργίας σε αρτοποιία στη Γερμανία

Λόγω της έλλειψης προσωπικού, πολλοί αρτοποιοί θα αναγκαστούν να μειώσουν το ωράριό τους αυτό το καλοκαίρι. Είναι επίσης πιθανό να υπάρξουν περιορισμοί στο φάσμα των προσφερόμενων προϊόντων, όπως δήλωσε ο Heinz Traublinger στο πλαίσιο της έκθεσης χειροτεχνίας του Μονάχου.

“Γνωρίζω αρκετούς συναδέλφους που κλείνουν τα καταστήματά τους στις 14:00 ή στις 16:00 το απόγευμα, επειδή δεν έχουν πια κόσμο”.

Πιθανό επίσης το κλείσιμο υποκαταστημάτων στη Γερμανία

Η κατάσταση είναι δύσκολη, δήλωσε ο Traublinger. “Αυτό θα ενταθεί και πάλι τον Αύγουστο κατά την περίοδο των διακοπών, οπότε ίσως έρθει και το κλείσιμο των υποκαταστημάτων, τουλάχιστον κατά την περίοδο των διακοπών.

Πιθανώς θα υπάρξουν επίσης διακοπές του ενός ή του άλλου προϊόντος, επειδή απλώς δεν είναι πλέον διαχειρίσιμο”.

Η έλλειψη προσωπικού δεν είναι φαινόμενο της πανδημίας

Η έλλειψη ειδικευμένων υπαλλήλων αποτελεί μείζον θέμα της έκθεσης- οι τεχνίτες τροφίμων αντιμετωπίζουν εδώ και χρόνια μεγάλα προβλήματα στην εξεύρεση νέων προσλήψεων.

Εκτός από το πρόβλημα του προσωπικού, η απότομη άνοδος των τιμών των πρώτων υλών και της ενέργειας πιέζει επίσης τους αρτοποιούς. “Φυσικά, δεν μπορούμε να μετακυλήσουμε τις τιμές. Ο πελάτης έχει ευαισθητοποιηθεί”.

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.