Γερμανία: Άσκηση του στρατού για περίπτωση έκτακτης ανάγκης

Τι θα συμβεί αν μια χώρα της ΝΑΤΟ δεχθεί επίθεση; Στο Wildflecken της Κάτω Φραγκονίας, στρατιώτες από εννέα χώρες της ΝΑΤΟ εξασκούνται επί του παρόντος για την αντιμετώπιση κατάστασης έκτακτης ανάγκης. Η επίθεση προσομοιώνεται ψηφιακά με τη βοήθεια προγραμμάτων ηλεκτρονικών υπολογιστών.

Εξάσκηση για περίπτωση έκτακτης ανάγκης – περίπου 1.300 στρατιώτες από εννέα χώρες της ΝΑΤΟ βρίσκονται στο κέντρο προσομοίωσης μάχης των γερμανικών ενόπλων δυνάμεων στο Wildflecken στην περιοχή Bad Kissingen.

Σε ένα φανταστικό σενάριο, οι στρατιώτες αποτελούν μέρος μιας δύναμης επέμβασης της ΝΑΤΟ. Αντιμετωπίζουν μια επίθεση εναντίον ενός φανταστικού μέλους της αμυντικής συμμαχίας κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου. Η επίθεση προσομοιώνεται ψηφιακά με τη βοήθεια προγραμμάτων υπολογιστή.

Στρατιώτες από διαφορετικές χώρες

Η 10η Τεθωρακισμένη Μεραρχία από το Veitshöchheim στην Κάτω Φραγκονία εκπαιδεύεται για την άμυνα μαζί με διάφορους εταίρους της ΝΑΤΟ.

300 στρατιώτες ταξίδεψαν από τη Λιθουανία. Στην άσκηση συμμετέχουν επίσης στρατιώτες από τη Γαλλία, το Βέλγιο, την Ουγγαρία, την Τσεχία, την Κροατία, τις Κάτω Χώρες και τις ΗΠΑ.

Ο Ρούπρεχτ φον Μπάτλερ, διοικητής της 10ης Τεθωρακισμένης Μεραρχίας, τονίζει: “Φυσικά, μετράμε τον τρόπο με τον οποίο υπερασπιζόμαστε έναν χώρο εδώ ακριβώς με τα σενάρια που βιώνουμε σήμερα στην Ουκρανία.

Για τους στρατιώτες, αυτό τους κάνει να συνειδητοποιήσουν πόσο σημαντικό είναι να υπερασπιστούν από κοινού τη Γερμανία και τους συμμάχους μας απέναντι σε έναν τέτοιο πιθανό επιτιθέμενο”. Η άσκηση προσωπικού “Schneller Degen 22” θα διαρκέσει έως τις 21 Ιουλίου.

Δεν προβλέπεται μετακίνηση στρατευμάτων με οχήματα μάχης

Μεταξύ άλλων, η άσκηση θα δημιουργήσει την τεχνική υποδομή για τη δοκιμή της σε συνθήκες πεδίου μάχης. Δεδομένου ότι πρόκειται για άσκηση επιτελείου με προσομοίωση σε υπολογιστή, δεν θα υπάρξουν μετακινήσεις στρατευμάτων με οχήματα μάχης.

Προβλέπεται μόνο αναγνώριση του εδάφους στη Ρόνη για να δοθεί στους εμπλεκόμενους σχεδιαστές μια εικόνα του εδάφους. Ο Ρούπρεχτ φον Μπάτλερ προσθέτει: “Ό,τι δεν εφαρμόζεται δεν λειτουργεί. Και για να εδραιωθεί η επιχειρησιακή ετοιμότητα, πρέπει να εξασκούμαστε τακτικά”.

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.