Έρχεται καύσωνας στη Γερμανία; Ο Lauterbach προειδοποιεί…

Σε λίγες μόνο ημέρες ο καιρός μπορεί να γίνει εξαιρετικά ζεστός – με θερμοκρασίες άνω των 40 βαθμών Κελσίου. Ο ομοσπονδιακός υπουργός Υγείας Lauterbach προέτρεψε σε προετοιμασίες και προειδοποίησε ότι το κύμα καύσωνα θα μπορούσε να προκαλέσει πολλούς θανάτους.

Έχει ακόμα δροσιά για Ιούλιο, αλλά ο καιρός θα μπορούσε να γίνει εξαιρετικά ζεστός σε λίγες μόνο ημέρες. Ο μετεωρολόγος Özden Terli έγραψε στο Twitter: “Δεν έχω δει ποτέ τέτοιες θερμοκρασίες για τη Γερμανία“.

Και ο ομοσπονδιακός υπουργός Υγείας Karl Lauterbach τόνισε την ανάγκη προστασίας των ηλικιωμένων και των ασθενών από το “μέγα κύμα καύσωνα”.

Οι προμήθειες υγρών και αναπνευστήρων, για παράδειγμα, είναι σημαντικές, είπε. “Αυτό το κύμα καύσωνα θα μπορούσε να προκαλέσει πολλούς θανάτους”.

Μεταξύ άλλων, οι υψηλές θερμοκρασίες μπορούν να επιβαρύνουν σε μεγάλο βαθμό το καρδιαγγειακό σύστημα και να επιδεινώσουν υπάρχουσες παθήσεις, όπως οι αναπνευστικές παθήσεις.

Τα μετεωρολογικά μοντέλα προβλέπουν θερμοκρασίες έως και 45 βαθμούς Κελσίου

Ο εμπειρογνώμονας Christian Lorenz αναμένει θερμοκρασίες 30 βαθμών Κελσίου και άνω και πολλή ηλιοφάνεια από την Τετάρτη. Η ζέστη θα μπορούσε επίσης να αυξηθεί στη Βαυαρία από το ερχόμενο Σαββατοκύριακο.

Σύμφωνα με τα μετεωρολογικά μοντέλα, από τις 18 Ιουλίου και μετά θα μπορούσε να γίνει πολύ πιο ζεστός ο καιρός.

“Ορισμένα μετεωρολογικά μοντέλα αναφέρουν θερμοκρασίες έως και 45 βαθμούς Κελσίου”, λέει ο Lorenz. Ειδικά στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία μπορεί να κάνει υπερβολική ζέστη, ενώ στη Βαυαρία το θερμόμετρο μπορεί να αγγίξει τους 42 βαθμούς Κελσίου.

Χιλιάδες θάνατοι από καύσωνα από το 2018 έως το 2020

Οι υψηλές καλοκαιρινές θερμοκρασίες οδήγησαν σε χιλιάδες θανάτους από καύσωνα στη Γερμανία σε κάθε ένα από τα έτη από το 2018 έως το 2020, σύμφωνα με μελέτη. Για πρώτη φορά από την έναρξη της περιόδου μελέτης, το 1992, σημειώθηκε υπερβολική θνησιμότητα λόγω καύσωνα σε τρία διαδοχικά έτη, έγραψαν ερευνητές του Ινστιτούτου Robert Koch (RKI), της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Περιβάλλοντος (Uba) και της Γερμανικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (DWD) στην εφημερίδα “Deutsches Ärzteblatt” στις αρχές Ιουλίου.

Ζέστη, ξηρασία και καταιγίδες στην Ιταλία, την Ισπανία, την Πορτογαλία, την Τουρκία και την Ελλάδα

Επί του παρόντος, πολλές χώρες της Ευρώπης υποφέρουν από καύσωνα και ξηρασία. Η έντονη ξηρασία που διαρκεί εδώ και μήνες προκαλεί όλο και περισσότερα προβλήματα στην Ιταλία, την Ισπανία, αλλά και την Πορτογαλία. Η στάθμη πολλών ταμιευτήρων και ποταμών είναι εξαιρετικά χαμηλή.

Πηγή: br.de

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.