Γερμανία: Χαλάρωση των νόμων σχετικά με την επιλογή επωνύμων

Newsroom

Τα έγγραφα που δεν πρέπει ποτέ να πετάξετε στη Γερμανία

Ο ομοσπονδιακός υπουργός Δικαιοσύνης Μάρκο Μπούσμαν ανακοίνωσε σχέδιο νόμου που θα απελευθερώσει τους κανόνες σχετικά με τα κοινά οικογενειακά επώνυμα για τα άγαμα ζευγάρια και την εγγραφή των παιδιών με τα ονόματα και των δύο γονέων τους.

Ο Buschmann ανακοίνωσε αλλαγή του γερμανικού νόμου για τα ονόματα

Ο νόμος γύρω από τα ονόματα στη Γερμανία πρόκειται να αλλάξει, ανακοίνωσε ο πολιτικός του FDP Μάρκο Μπούσμαν.

Ο Buschmann δήλωσε ότι οι αλλαγές θα δώσουν τέλος σε μια “ιδιαίτερη περιέργεια της τρέχουσας νομικής κατάστασης”.

Μιλώντας στο dpa, ο Buschmann δήλωσε ότι ο νόμος θα πρέπει να τερματίσει τις “διακρίσεις εις βάρος των [Γερμανών] υπηκόων”, καθώς μέχρι τώρα, τα άτομα χωρίς γερμανική υπηκοότητα που ζουν στην ομοσπονδιακή δημοκρατία είχαν τη δυνατότητα να αλλάξουν το όνομά τους σύμφωνα με το νόμο της χώρας καταγωγής τους.

Αντίθετα, οι Γερμανοί πολίτες μπορούν να αλλάξουν το όνομά τους μόνο σύμφωνα με τη γερμανική νομοθεσία, η οποία σε ορισμένες περιπτώσεις είναι πιο αυστηρή.

Ο Buschmann δήλωσε ότι ο νέος νόμος θα τερματίσει αυτό που αποκάλεσε “διακρίσεις εις βάρος των υπηκόων”.

Η Γερμανία θα χαλαρώσει τους νόμους σχετικά με τα κοινά οικογενειακά ονόματα

Αν και το σχέδιο νόμου δεν έχει ακόμη καταρτιστεί, ο Buschmann έδωσε κάποιες λεπτομέρειες σχετικά με το τι είναι πιθανό να περιλαμβάνει.

Στο μέλλον, οι άνθρωποι στη Γερμανία θα έχουν περισσότερες επιλογές όταν πρόκειται να επιλέξουν ένα οικογενειακό επώνυμο.

Εάν ένα ζευγάρι παντρευτεί και επιθυμεί να συνδυάσει και τα δύο επώνυμά του σε ένα διπλό όνομα, με ή χωρίς παύλα, θα του επιτρέπεται να το κάνει.

Εάν το ζευγάρι αποκτήσει παιδί, θα μπορούν να δώσουν αυτό το όνομα στο μωρό, ενώ εάν δεν είναι παντρεμένοι θα μπορούν και πάλι να δώσουν στο μωρό ένα διπλό όνομα που συνδυάζει τα δύο επώνυμά τους.

Ο Buschmann ανακοίνωσε επίσης ότι ο νέος νόμος θα σημαίνει ότι οι άνθρωποι που έχουν μη γερμανικά επώνυμα με έμφυλα επιθήματα ή προθήματα, όπως τα -dóttir και -sson στα ισλανδικά ή τα Nic- και Mac- στα γαελικά, δεν θα περιορίζονται στην επιλογή μιας εκδοχής του οικογενειακού τους ονόματος.

Αυτό ισχύει επίσης για τις μειονότητες Sorb, Danish και Friesian στη Γερμανία.

“Αν οι άνθρωποι θέλουν να συνεχίσουν αυτές τις παραδόσεις, ο νόμος δεν πρέπει να τους εμποδίζει”, δήλωσε ο Buschmann.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης