Γερμανία: Διαδήλωση κατά του νόμου για τη θέρμανση κατοικιών

Newsroom

Βάδη-Βυρτεμβέργη συγκέντρωση διαμαρτυρία διαδήλωση Covid

Πολίτες λένε πως το κόστος για τις αλλαγές στο σύστημα θέρμανσης των νοικοκυριών είναι πολύ υψηλό

Ακτιβιστές στο Βερολίνο διαδήλωσαν ενάντια σε ένα νομοσχέδιο για το κλίμα που λένε ότι ουσιαστικά δεν τους βοηθά.

Το νομοσχέδιο για τη θέρμανση στη Γερμανία είχε σκοπό να βοηθήσει τα νοικοκυριά να μεταβούν από το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο σε καθαρότερες μορφές ενέργειας.

Οι διαδηλωτές πραγματοποίησαν πορεία από τα γραφεία του Ελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος, που συμμετέχει στην κυβέρνηση συνασπισμού, προς την καγκελαρία.

Οι Πράσινοι ήθελαν αρχικά την απαγόρευση εγκατάστασης νέων κλιβάνων πετρελαίου και φυσικού αερίου.

Αλλά το Ελεύθερο Δημοκρατικό Κόμμα λέει ότι οι προτάσεις αυτές είναι πολύ ακριβές.

«Υπάρχουν πολλοί ιδιοκτήτες κατοικιών που μπορούν, έχουν την οικονομική δυνατότητα να κάνουν αυτή την αλλαγή μόνοι τους, αλλά υπάρχουν πολλοί άλλοι που δεν μπορούν και φυσικά η ομοσπονδιακή κυβέρνηση πρέπει να τους δώσει τα χρήματα για να το κάνουν, δεν μπορούμε να αφήσουμε κανέναν πίσω, αλλά εμείς χρειαζόμαστε αυτήν την αλλαγή και έχουμε τις οικονομικές επιλογές στη Γερμανία για να το κάνουμε» δηλώνει ο Ματίας Βάλτερ, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της οργάνωσης Environmental Action Germany / Deutsche Umwelthilfe .

Χρειάστηκαν μήνες για να καταλήξει ο κυβερνητικός συνασπισμός σε συμφωνία για το νομοσχέδιο και υπήρχαν ακόμη και ανησυχίες ότι θα μπορούσε να προκαλέσει την κατάρρευσή του.

Το αποτέλεσμα ήταν η αποδυναμωμένη εκδοχή που έχει εξοργίσει τους ακτιβιστές.

Πηγή: euronews | Κεντρική φωτογραφία αρχείου

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης