Γερμανία: Σημαντική επιβράδυνση της οικονομίας λόγω του πολέμου

Για σημαντική επιβράδυνση της γερμανικής οικονομίας φέτος λόγω των συνεπειών του πολέμου, προειδοποίησε σε συνέντευξη του ο Γερμανός υπουργός Εργασίας, Ουμπέρτους Χέιλ, κάνοντας λόγο για αυξημένη πίεση και στα δεδομένα της αγοράς εργασίας.

Ο Γερμανός υπουργός μιλώντας στην κυριακάτικη έκδοση της εφημερίδας Bild, υποστήριξε πως η οικονομία θα παραμείνει σε θετικό έδαφος, αλλά θα κινηθεί πολύ χαμηλότερα από το αρχικά εκτιμώμενο.

Και βέβαια πάντα υπό την προϋπόθεση πως ο πόλεμος που έχει ξεσπάσει δεν διευρυνθεί περαιτέρω δημιουργώντας ακόμη μεγαλύτερα προβλήματα στις ενεργειακές ροές.

«Θα συνεχίσουμε να αναπτυσσόμαστε. Όμως υπό την προϋπόθεση πως ο πόλεμος δεν εξαπλωθεί περαιτέρω και τα επίπεδα ενεργειακής προσφοράς παραμείνουν ανεπηρέαστα» τόνισε.

Συγκεκριμένα υποστήριξε πως οι ρυθμοί ανάπτυξης θα κινηθούν χαμηλότερα γύρω στο 1,4%-1,5% φέτος, από το 2,7% πέρυσι.

Όσον αφορά την αγορά εργασίας, περίπου 590.000 Γερμανοί θα συνεχίσουν να εργάζονται με μειωμένο ωράριο.

Για το λόγο αυτό ο κ. Χέιλ επεσήμανε πως η κυβέρνηση θα συνεχίσει να στηρίζει την απασχόληση και να επιδοτεί το πρόγραμμα αναστολών, έτσι ώστε να αποτρέψει την πιθανότητα απολύσεων που θα έκανε τα πράγματα ακόμη χειρότερα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters, την Παρασκευή, η γερμανική κυβέρνηση έχει στα σκαριά νέο πακέτο βοήθειας ύψους άνω των 100 δισ. ευρώ για να στηρίξει τις επιχειρήσεις και να τις εμποδίσει να προχωρήσουν σε απολύσεις, καθώς τα οικονομικά δεδομένα στην αγορά έχουν επιδεινωθεί λόγω του πολέμου.

Στο ίδιο πλαίσιο εντάσσεται και ο συμπληρωματικός προϋπολογισμός που ετοιμάζει το υπουργείο Οικονομικών και τον οποίο θα καταθέσει στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών, Κρίστιαν Λίντνερ μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

Ο συμπληρωματικός προϋπολογισμός θα είναι προσαρμοσμένος στα νέα δεδομένα που δημιουργεί ο πόλεμος και εκτιμάται πως θα ξεπερνά τα 24 δισ. ευρώ.

Πηγή: Οικονομικός Ταχυδρόμος

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.