Γερμανία: Έρχονται ακραίες καιρικές συνθήκες Ωμέγα

Γερμανία: Έρχονται ακραίες καιρικές συνθήκες Ωμέγα

Κάνει ζέστη και θα κάνει ακόμα περισσότερο ζέστη. Μετά από μια μικρή πτώση των θερμοκρασιών, οι τιμές εκτοξεύονται και πάλι προς τα πάνω. Αναμένονται θερμοκρασίες έως και 37 βαθμούς…

Η Κυριακή ήταν η πιο ζεστή μέρα του έτους μέχρι στιγμής, με τα θερμόμετρα σε πολλά μέρη να δείχνουν γύρω στους 30 βαθμούς.

Τώρα θα ακολουθήσουν μερικές πιο δροσερές ημέρες, όπως ανακοίνωσε ο μετεωρολόγος Dominik Jung και η Γερμανική Μετεωρολογική Υπηρεσία (DWD).

Και στη συνέχεια θα κάνει πολύ ζέστη – ειδικά κατά μήκος του Ρήνου μεταξύ της Βάδης-Βυρτεμβέργης και της Ρηνανίας-Παλατινάτου.

Η ξηρασία συνεχίζεται: “Δεν έρχονται πολλά πράγματα από τον ουρανό”…

Σύμφωνα με τον Γιουνγκ, το αμερικανικό μετεωρολογικό μοντέλο GFS προβλέπει μέγιστες τιμές 35 βαθμών.

Σύμφωνα με την εμπειρία του, αυτό σημαίνει ότι σε ορισμένους μετεωρολογικούς σταθμούς θα είναι ακόμη πιο ζεστά.

“Μπορείτε εύκολα να προσθέσετε άλλους έναν με δύο βαθμούς”, εξηγεί ο Jung. Στη ζώνη καύσωνα στα νοτιοδυτικά της Γερμανίας, αναμένονται θερμοκρασίες έως και 37 βαθμούς.

Έρχεται η καιρική κατάσταση Ωμέγα;

Σύμφωνα με τον Γιουνγκ, αυτή τη στιγμή αναπτύσσεται η λεγόμενη “καιρική κατάσταση ωμέγα”.

Αυτό σημαίνει ότι ένα σταθερό σύστημα υψηλών πιέσεων σχηματίζεται πάνω από την Κεντρική Ευρώπη, το οποίο πλαισιώνεται από χαμηλά τόσο στα ανατολικά όσο και στα δυτικά. Είναι πρακτικά κολλημένο και δεν μπορεί να φύγει για εβδομάδες.

“Ένα νέο ακραίο καλοκαίρι δεν φαίνεται απίθανο”, εξηγεί ο Γιουνγκ. Μια ωμέγα καιρική κατάσταση οδήγησε επίσης στο καλοκαίρι του αιώνα το 2003, λέει.

“Το αν μια τέτοια καιρική κατάσταση μπορεί να εδραιωθεί τις επόμενες ημέρες, ωστόσο, είναι ακόμη αβέβαιο”.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης