Γερμανία: Η πινακίδα που ελάχιστοι γνωρίζουν – Τι σημαίνει

Newsroom

Γερμανία: Η πινακίδα που ελάχιστοι γνωρίζουν – Τι σημαίνει

Σύγχυση ενδέχεται να προκαλέσει στους οδηγούς μια πινακίδα οδικής σήμανσης που έχει έντονη παρουσία σε κάποιους αυτοκινητόδρομους και βοηθάει στην εξοικονόμηση χρόνου.

Όσο και αν έχει κανείς εντρυφήσει στους κανόνες οδικής κυκλοφορίας, είναι αδύνατο να θυμάται κάθε γραμμή του του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, πόσο μάλλον όταν αυτός έχει πάνω από 100 σελίδες.

Άγνωστες πιθανόν να του είναι και κάποιες πινακίδες οδικής σήμανσης, οι οποίες, όπως γνωρίζουμε, ρυθμίζουν την κυκλοφορία και διασφαλίζουν την ομαλή συνύπαρξη των οδηγών στο οδικό δίκτυο.

Δεδομένου ότι ο οδηγός δεν γνωρίζει καλά-καλά τις πινακίδες οδικής σήμανσης της χώρας του, είναι αδύνατο να μπορεί να κατανοήσει κάποιες από αυτές που παίρνουν θέση στους δρόμους του εξωτερικού.

Κάτι το οποίο, ωστόσο, είναι απαραίτητο αν επιθυμεί να αποφύγει την τέλεση τροχαίας παράβασης και την επιβολή τσουχτερού προστίμου.

Σε περίπτωση, ωστόσο, που αγνοήσει την εικονιζόμενη πινακίδα που έχει έντονη παρουσιά στη Γερμανία, δεν κινδυνεύει με πρόστιμο, μιας και αυτή ανήκει στην κατηγορία των πληροφοριακών.

Πρόκειται για την πινακίδα 467 η οποία τοποθετείται αποκλειστικά σε αυτοκινητοδρόμους και υποδεικνύει στους οδηγούς μια εναλλακτική/παρακαμπτήρια οδό η οποία συνήθως έχει λιγότερη κυκλοφοριακή οδό από τον δρόμο στον οποίο κινούνται.

Σημειώνεται ότι το εν λόγω σήμα συνδυάζεται με μία ακόμα πινακίδα, την 467.2, η οποία βρίσκεται τοποθετημένη στο σημείο που τελειώνει η παρακαμπτήρια/εναλλακτική οδός και ενημερώνει τον οδηγό ότι επιστρέφει στον αυτοκινητόδρομο όπου κινούνταν.

Τα εν λόγω σήματα χρησιμοποιούνται κυρίως σε περιοχές με πυκνό δίκτυο αυτοκινητοδρόμων – για παράδειγμα στην περιοχή του Ρουρ, στο ομόσπονδο κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, όπου υπάρχουν πολλοί αυτοκινητόδρομοι.

Οι πρώτες πινακίδες έκαναν την εμφάνισή τους το 2013 και όπως προαναφέραμε δεν υποχρεώνουν τους οδηγούς να συμμορφωθούν με τις υποδείξεις τους.

Από την άλλη, είναι ιδιαίτερα σημαντικές, μιας και τους βοηθούν να αποφύγουν την κίνηση και να φτάσουν γρηγορότερα στον προορισμό τους.

Πηγή: CAR&MOTOR

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης