Πολιτική προστασία Γερμανία: “Τα καθήκοντα έχουν αυξηθεί δραματικά”

Ο νέος επικεφαλής της πολιτικής προστασίας στη Γερμανία, Ralph Tiesler θέλει να προετοιμάσει καλύτερα τη Γερμανία για επικείμενες καταστάσεις έκτακτης ανάγκης. Για το σκοπό αυτό, ο πληθυσμός θα πρέπει επίσης να λογοδοτήσει.

Το Ομοσπονδιακό Γραφείο Πολιτικής Προστασίας και Βοήθειας για τις Καταστροφές (BBK) έχει επικριθεί επανειλημμένα τον τελευταίο καιρό. Πριν από ένα μήνα, ο Ralph Tiesler ανέλαβε νέος επικεφαλής. Παρακαλεί τώρα για περισσότερες ασκήσεις αντιμετώπισης καταστροφών μεταξύ του πληθυσμού.

“Δεν βλέπουμε τον πληθυσμό ως κομπάρσους, αλλά ως πρωταγωνιστές”, οι οποίοι “κάνουν και οι ίδιοι κάτι για τη δική τους προστασία”, δήλωσε ο κορυφαίος αξιωματούχος της γερμανικής πολιτικής άμυνας στην εφημερίδα “Rheinische Post” του Ντίσελντορφ. Ως εκ τούτου, πιστεύει ότι έχει νόημα “να προετοιμαστούμε από κοινού για καλά θεμελιωμένα σενάρια κρίσης, επίσης με ασκήσεις”. Ο Tiesler δεν έδωσε λεπτομέρειες. “Πρέπει να συζητήσουμε πώς ακριβώς θα μπορούσε να μοιάζει αυτό”, πρόσθεσε.

Οι πολίτες να αποθηκεύσουν τρόφιμα και νερό

Στην επέτειο της καταστροφής από τις πλημμύρες στη δυτική Γερμανία, ο κ. Tiesler ανέφερε την έλλειψη συνεργασίας μεταξύ των κεντρικών υπηρεσιών ως τον κύριο λόγο για τα “τεράστια ελλείμματα στη διαχείριση κρίσεων”. Είπε ότι οι αρμόδιοι έμαθαν από αυτό και δημιούργησαν το κοινό κέντρο αρμοδιοτήτων πολιτικής προστασίας στο Ομοσπονδιακό Γραφείο για να τους συγκεντρώσουν όλους σε ένα τραπέζι.

Ο επικεφαλής της BBK ζήτησε επίσης περισσότερα χρήματα και περισσότερες θέσεις εργασίας για την υπηρεσία του – πέραν του μισού δισεκατομμυρίου ευρώ που έχει ήδη εγκριθεί για το 2022. “Τα καθήκοντα έχουν αυξηθεί δραματικά με τις πρόσφατες κρίσεις – πλημμύρες, ξηρασία, Covid και τώρα ο πόλεμος στην Ουκρανία”, είπε. “Θα χρειαστεί περαιτέρω αύξηση της χρηματοδότησης και του προσωπικού”.

Πηγή: capital.gr

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.