Γερμανία: Κρατίδια σχεδιάζουν παράταση των μέτρων μέχρι αρχές Απριλίου

Η Γερμανία πρόκειται να χαλαρώσει σημαντικά τα μέτρα Covid-19 από τις 20 Μαρτίου.

Ωστόσο, μια προτεινόμενη μεταβατική περίοδος σημαίνει ότι τα κρατίδια θα μπορούν να διατηρήσουν τους περιορισμούς σε ισχύ και μετά την ημερομηνία αυτή.

Ο ισχύων νόμος για την προστασία από τις λοιμώξεις, ο οποίος αποτελεί τη νομική βάση για τα μέτρα Covid στη Γερμανία, λήγει στο τέλος της 19ης Μαρτίου.

Η γερμανική κυβέρνηση και τα ομόσπονδα κρατίδια επεξεργάζονται αυτή την εβδομάδα νέα νομοθεσία που θα επιτρέψει την άρση σχεδόν όλων των περιορισμών από τις 20 Μαρτίου – εκτός από ορισμένα βασικά μέτρα – και μια ρήτρα για τα “hotspots”.

Ωστόσο, αρκετά ομόσπονδα κρατίδια σχεδιάζουν να διατηρήσουν τους ισχύοντες περιορισμούς ως μέρος μιας μεταβατικής φάσης.

Αυτή η περίοδος χάριτος των δύο εβδομάδων περιλαμβάνεται στο σχέδιο τροπολογίας της ομοσπονδιακής κυβέρνησης για τον νέο νόμο περί προστασίας από τις λοιμώξεις, μετέδωσε την Τετάρτη το Tagesschau.

Αυτή η εξέλιξη έρχεται καθώς οι μολύνσεις από το Covid-19 φτάνουν σε επίπεδα ρεκόρ στη Γερμανία.

Στη Βαυαρία, το υπουργικό συμβούλιο δήλωσε ότι οι υφιστάμενοι κανόνες πρόσβασης 2G ή 3G και η απαίτηση μάσκας, μεταξύ άλλων σε σχολεία και καταστήματα, θα παραμείνουν σε ισχύ έως τις 2 Απριλίου.

Η Βάδη-Βυρτεμβέργη θέλει επίσης να κάνει χρήση της μεταβατικής περιόδου, δήλωσε ο αναπληρωτής επικεφαλής της κυβέρνησης Thomas Strobl (CDU).

Εν τω μεταξύ, το Βερολίνο ανακοίνωσε ότι θα διατηρήσει τα ισχύοντα μέτρα Covid-19 μέχρι την 1η Απριλίου.

Στην Κάτω Σαξονία, η κυβέρνηση του κρατιδίου σκοπεύει να παρουσιάσει μεταβατικό κανονισμό αυτή την εβδομάδα – και αυτός θα ισχύσει μέχρι τις 2 Απριλίου.

Η Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία σχεδιάζει επίσης να χρησιμοποιήσει τον μεταβατικό κανονισμό μέχρι την ίδια ημερομηνία, ανέφερε το DPA.

Ωστόσο, η τελική απόφαση της κυβέρνησης CDU/FDP του κρατιδίου δεν αναμένεται πριν από την ψήφιση του μελλοντικού νόμου για την προστασία από τις λοιμώξεις από την Μπούντεσταγκ.

Αυτό αναμένεται να συμβεί την Παρασκευή.

Άλλα κρατίδια που δηλώνουν ότι θέλουν να παρατείνουν τους περιορισμούς στο πλαίσιο της μεταβατικής φάσης είναι η Θουριγγία, το Σάαρλαντ, το Μεκλεμβούργο-Δυτική Πομερανία και το Αμβούργο.

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.