Γερμανία: Η μεγαλύτερη άνοδος πληθυσμού τα τελευταία 30 χρόνια

Newsroom

5 τρόποι με τους οποίους η ζωή στη Γερμανία σε αλλάζει ως άνθρωπο

Ο πληθυσμός της Γερμανίας αυξήθηκε κατά 1.3%, στα 84.4 εκατ. κατοίκους.

Ο πληθυσμός της Γερμανίας αυξήθηκε κατά 1.3% στα 84.4 εκατ. κατοίκους, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη ετήσια αύξηση από την εποχή της επανένωσης της χώρας, περισσότερες από τρεις δεκαετίες νωρίτερα.

Η αύξηση κατά 1.12 εκατ. οφείλεται αποκλειστικά στη μετακίνηση αλλοδαπών στη Γερμανία, σύμφωνα με τη στατιστική υπηρεσία Destatis.

Η καθαρή μετανάστευση έφθασε τα 1.46 εκατομμύρια –από 329.000, έναν χρόνο νωρίτερα– «κυρίως λόγω των προσφυγικών μετακινήσεων από την Ουκρανία».

Όπως και τα προηγούμενα χρόνια, το 2022 πέθαναν περισσότεροι άνθρωποι από όσους γεννήθηκαν. Το πλεόνασμα των θανάτων έναντι των γεννήσεων αυξήθηκε σε 327.000.

Η Γερμανία αντιμετωπίζει μεγαλύτερη δημογραφική επιβάρυνση στην ανάπτυξη από οιαδήποτε άλλη δυτική χώρα, για την επόμενη δεκαετία.

Λόγω της έλλειψης μεταναστών, η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης κινδυνεύει να «ξεμείνει» από εργατικό δυναμικό για να τροφοδοτήσει την ανάπτυξη, σύμφωνα με το Bloomberg Economics.

Η χώρα δέχθηκε περισσότερους από 1 εκατομμύριο Σύρους εν μέσω της προσφυγικής κρίσης, τη διετία 2014 – 2015.

Ο αριθμός των Ουκρανών στη Γερμανία αυξήθηκε περισσότερο από έξι φορές πέρυσι, σύμφωνα με τη Destatis

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης