Γερμανία: Ναρκωτικά αξίας εκατομμυρίων βρέθηκαν στην Edeka

Newsroom

Γερμανία: Ναρκωτικά αξίας εκατομμυρίων βρέθηκαν στην Edeka

Κοκαΐνη κρυμμένη σε κιβώτια μπανάνας παραδόθηκε σε εργοστάσιο ωρίμανσης φρούτων της Edeka. Η αστυνομία κάνει λόγο για αξία δεκάδων εκατομμυρίων…

Η αστυνομία βρήκε εκατοντάδες κιλά κοκαΐνης σε εργοστάσιο ωρίμανσης φρούτων της Edeka στο Borna της Σαξονίας.

Όπως ανακοίνωσαν την Τρίτη η εισαγγελία της Λειψίας και η κρατική εγκληματολογική υπηρεσία της Σαξονίας, τα ναρκωτικά που βρέθηκαν έχουν αξία δεκάδων εκατομμυρίων.

Παρόμοιο φορτίο είχε επίσης κατασχεθεί σε άλλη εταιρεία φρούτων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η ίδια η Edeka ενημέρωσε την αστυνομία στις 24 Αυγούστου επειδή σε μια παλέτα με κιβώτια μπανάνας ήταν ορατές ύποπτες συσκευασίες.

Συνολικά βρέθηκαν περισσότερα από 280 κιλά κοκαΐνης στο εργοστάσιο ωρίμανσης φρούτων Borna, όλα συσκευασμένα σε τούβλα του ενός κιλού το καθένα.

Ο λόγος της έρευνας αρχικά αποκρύφθηκε

Σε μια δεύτερη παράδοση σε άλλον παραλήπτη βρέθηκαν περισσότερα από 200 κιλά κοκαΐνης.

Όταν ρωτήθηκε, το LKA δεν θέλησε να αποκαλύψει ποιος ακριβώς ήταν αυτός ο δεύτερος παραλήπτης, καθώς οι έρευνες εκεί βρίσκονται ακόμη σε εξέλιξη.

Ο δεύτερος τόπος ανεύρεσης βρίσκεται επίσης στη Σαξονία, δήλωσε εκπρόσωπος.

Το t-online είχε ήδη αναφερθεί στην έρευνα στο χώρο ωρίμανσης μπανάνας στο Borna.

Το Σαββατοκύριακο, η Edeka και η αστυνομία επιβεβαίωσαν την έρευνα, αλλά δεν θέλησαν να δώσουν πληροφορίες για τους λόγους.

Ωστόσο, διάφορα μέσα ενημέρωσης είχαν ήδη αναφέρει ότι εκεί βρέθηκε μεγάλη ποσότητα κοκαΐνης.

Η μεγάλης κλίμακας επιχείρηση στην Borna διήρκεσε μέχρι το βράδυ της 25ης Αυγούστου, ενώ η αποσυσκευασία και η τεκμηρίωση των ναρκωτικών χρειάστηκαν αρκετές ακόμη ημέρες.

Κεντρική φωτογραφία αρχείου

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης