Γερμανία: Ο πρώτος πρόσφυγας ορκίζεται δήμαρχος στο Ostelsheim

Νικόλαος Σκριτλής

Updated on:

Ειδήσεις-GRland, Έλληνας,

Από χθες (07.07.23), το Ostelsheim θα έχει νέο δήμαρχο. Έχει μια ιστορία που δεν μοιάζει με κανέναν άλλο δήμαρχο στη Γερμανία

Η ιστορία του Ryyan Alshebl έχει προκαλέσει αίσθηση παγκοσμίως. Αφού διέφυγε από τον πόλεμο στη Συρία πριν από οκτώ χρόνια, έφτασε τώρα στη θέση του δημάρχου του Ostelsheim, μιας κοινότητας 2.500 κατοίκων στο βόρειο Μέλανα Δρυμό.

Το βράδυ της Παρασκευής ορκίστηκε επίσημα σε μια πανηγυρική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

Οι πολίτες εξέλεξαν τον Alshebl τον Απρίλιο με απόλυτη πλειοψηφία 55,41% των ψήφων. Αυτό τον καθιστά πιθανότατα τον πρώτο Σύριο δήμαρχο στη νοτιοδυτική Γερμανία.

Σύμφωνα με το Gemeindetag Baden-Württemberg, δεν έχει υπάρξει άλλος υποψήφιος με συριακές ρίζες για το αξίωμα του δημάρχου.

Το “Δίκτυο Νέων Δημάρχων” δεν γνωρίζει επίσης κανέναν άλλο δήμαρχο σε παγγερμανικό επίπεδο που να ήρθε στη Γερμανία ως πρόσφυγας το 2015.

Πρώτη μέρα ως δήμαρχος “συγκλονιστική” για τον Alshebl

Ο νεαρός νέος δήμαρχος έχει ήδη ξεκινήσει τη δουλειά του: Δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων dpa ότι βρήκε την πρώτη ημέρα στη νέα του θέση “συγκλονιστική”.

Τώρα θέλει να αφοσιωθεί στα θέματα της παιδικής μέριμνας και της επικοινωνίας – και σε ένα ζωντανό κέντρο της πόλης, το οποίο είχε επίσης υποσχεθεί στην προεκλογική εκστρατεία.

Ο συριακής καταγωγής πολιτικός είναι περήφανος για την πόλη του, αλλά και λίγο περήφανος για τον εαυτό του: “Γράψαμε ιστορία”, δήλωσε την επομένη της εκλογής του. Αυτό δεν ήταν αυτονόητο “σε μια συντηρητική, αγροτική περιοχή”.

Είχε κατέβει ως ανεξάρτητος υποψήφιος- ιδιωτικά είναι μέλος του Κόμματος των Πρασίνων.

Ο Alshebl εγκατέλειψε τη γενέτειρά του, την πόλη as-Suwaida στη νότια Συρία, σε ηλικία 21 ετών για να γλιτώσει από τον εμφύλιο πόλεμο εκεί.

Η πτήση του προς την Ευρώπη τον οδήγησε μέσω Λιβάνου στην Τουρκία και στη συνέχεια με φουσκωτή λέμβο στο ελληνικό νησί της Λέσβου.

Αφού έφτασε στην Καρλσρούη, πήγε στο Calw. Εκεί έκανε μια διπλή εκπαίδευση ως διοικητικός βοηθός – πιθανώς μια καλή προετοιμασία για το σημερινό του γραφείο.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης