Υπουργείο Υγείας και DWD: Προειδοποίηση για ακραία ζέστη

Έρχεται σχέδιο προστασίας από τη ζέστη στη Γερμανία

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να επικρατήσουν υψηλές θερμοκρασίες στη Γερμανία. Το Υπουργείο Υγείας και η μετεωρολογική υπηρεσία έχουν εκδώσει συμβουλές…

Η Γερμανική Μετεωρολογική Υπηρεσία (DWD) και το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Υγείας προειδοποιούν από κοινού για κύμα καύσωνα με μέγιστες θερμοκρασίες 30 έως 39 βαθμούς τις επόμενες ημέρες. Το υπουργείο συνιστά σε όλους τους πολίτες, ιδίως στις εγκύους, στους γονείς με μικρά παιδιά, στους ηλικιωμένους και στους χρονίως πάσχοντες, να είναι προσεκτικοί για να αποφύγουν τις επιπτώσεις στην υγεία.

Οι πολίτες θα πρέπει επίσης να ελέγξουν αν γνωρίζουν ηλικιωμένους ή άτομα με αναπηρία στους οποίους μπορούν να προσφέρουν τη βοήθειά τους.

Σημαντικό: Η Βάδη-Βυρτεμβέργη αντιμετωπίζει τη θερμότερη ημέρα του 2023

Οι συστάσεις περιλαμβάνουν την μη κατανάλωση αλκοόλ, την αποφυγή σωματικής άσκησης ιδιαίτερα κατά τις μεσημεριανές και πρώτες απογευματινές ώρες, την εφαρμογή αντιηλιακού και την παραμονή στη σκιά, καθώς και τη διατήρηση του σπιτιού σε δροσερό μέρος. “Μόνο όταν είναι πιο δροσερό έξω από ό,τι στο διαμέρισμα συνιστάται αερισμός”, αναφέρεται. Η ενεργητική ψύξη, για παράδειγμα με υγρά πανιά, μπορεί επίσης να βοηθήσει.

Σχέδιο προστασίας από τη ζέστη υπό προετοιμασία

Το Υπουργείο Υγείας επεξεργάζεται επί του παρόντος ένα παγγερμανικό σχέδιο προστασίας από τη ζέστη. Προβλέπει την τυπική χρήση του συστήματος προειδοποίησης για τη ζέστη του DWD. Τα ομόσπονδα κρατίδια πρόκειται να εξετάσουν κατά πόσον ορισμένα μέτρα θα πρέπει να είναι υποχρεωτικά σε ορισμένα επίπεδα προειδοποίησης.

Κατά την παρουσίαση των σχεδίων, ο ομοσπονδιακός υπουργός Υγείας Karl Lauterbach ανακοίνωσε ότι θέλουν να ακολουθήσουν το παράδειγμα της Γαλλίας, όπου τα μέτρα προστασίας ενεργοποιούνται σε ολόκληρη τη χώρα ανάλογα με τη σοβαρότητα του καύσωνα.

Σημαντικό: Η Βάδη-Βυρτεμβέργη αντιμετωπίζει τη θερμότερη ημέρα του 2023

Τα μέτρα αυτά κυμαίνονται από ψυχρά δωμάτια μέχρι σχέδια δράσης για τη ζέστη σε εγκαταστάσεις φροντίδας και κλινικές και από εκκλήσεις προς τους ηλικιωμένους να πίνουν τακτικά. Στο παρελθόν, χιλιάδες άνθρωποι πέθαιναν από τη ζέστη κάθε χρόνο.

Σύμφωνα με τον Lauterbach, αυτό δεν αφορά μόνο τους ηλικιωμένους, αλλά και τις έγκυες γυναίκες, τους χρονίως πάσχοντες και τους άστεγους.

Έως 39 βαθμούς την Κυριακή 9.8.23

Σύμφωνα με την DWD, οι θερμοκρασίες θα αυξηθούν ακόμη περισσότερο την Κυριακή: Από τον Άνω Ρήνο έως το ανατολικό κέντρο, είναι πιθανό να σημειωθούν μέγιστες θερμοκρασίες έως και 39 βαθμούς, ενώ σε πολλά μέρη είναι πιθανό να ξεπεραστεί το όριο των 33 βαθμών.

Η αυξανόμενη υγρασία θα προκαλέσει επίσης σημαντική αύξηση του θερμικού φορτίου.

Η νέα εβδομάδα ξεκινά τη Δευτέρα στα νότια και ανατολικά με μέγιστες θερμοκρασίες μεταξύ 30 και 35 βαθμών. Σε περιφερειακό επίπεδο, υπάρχει η απειλή καταιγίδων. Στα δυτικά και βόρεια θα είναι κάπως πιο δροσερό με μέγιστες τιμές 25 έως 30 βαθμούς. Ενδέχεται να σημειωθούν κατά διαστήματα βροχές ή καταιγίδες. Σύμφωνα με την DWD, δεν υπάρχει κίνδυνος καταιγίδων.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης