Η Γερμανία ψηφίστηκε ως η δεύτερη καλύτερη χώρα στον κόσμο

Η τελευταία κατάταξη Best Countries Ranking του “U.S. News” ανέδειξε τη Γερμανία ως τη δεύτερη καλύτερη χώρα στον κόσμο. Η μελέτη χρησιμοποιεί τις αντιλήψεις των ανθρώπων για 73 “χαρακτηριστικά της χώρας”, που κυμαίνονται από την ποιότητα ζωής έως την πολιτιστική επιρροή.

2022 U.S. News Best Countries Ranking

Η κατάταξη U.S. News Best Countries Ranking αξιολογεί τον τρόπο με τον οποίο 85 διαφορετικές χώρες γίνονται αντιληπτές σε ολόκληρο τον κόσμο.

Μετά από έρευνα των απόψεων 17.000 ανθρώπων με διαφορετικό υπόβαθρο, η κατάταξη καταρτίζεται με βάση το πώς γίνεται αντιληπτή η κάθε χώρα σε σχέση με 73 διαφορετικά “χαρακτηριστικά”.

Αυτά οργανώνονται σε 10 ξεχωριστές κατηγορίες, οι οποίες σταθμίζονται από το πιο σημαντικό (η κορυφή του παρόντος καταλόγου) προς το λιγότερο σημαντικό:

 1. Ποιότητα ζωής
 2. Επιχειρηματικότητα
 3. Ευκινησία
 4. Κοινωνικός σκοπός
 5. Μετακινητές
 6. Πολιτιστική επιρροή
 7. Ανοιχτό για επιχειρήσεις
 8. Περιπέτεια
 9. Δύναμη
 10. Κληρονομιά

Σε κάθε μία από τις παραπάνω κατηγορίες, οι ερωτηθέντες κλήθηκαν να απαντήσουν σε ερωτήσεις που κυμαίνονταν από το πώς αξιολογούν τη διαθεσιμότητα θέσεων εργασίας και την ποιότητα της υγειονομικής περίθαλψης σε κάθε χώρα, μέχρι το πόσο προοδευτική και μοναδική πιστεύουν ότι είναι η κοινωνία μιας χώρας και την ποιότητα των ιστορικών μνημείων της. Στη συνέχεια, κάθε χώρα βαθμολογείται σε κάθε κατηγορία και ως τελική βαθμολογία υπολογίζεται ένας σταθμισμένος μέσος όρος.

Η Γερμανία συγκεντρώνει συνολικά 98,0 βαθμούς στην κατάταξη των καλύτερων χωρών

Χάνοντας μόνο από τους Ελβετούς γείτονές, η ετήσια κατάταξη του U.S. News κατέταξε τη Γερμανία ως τη δεύτερη καλύτερη χώρα στον κόσμο.

Συνολικά, η Γερμανία έλαβε υψηλή βαθμολογία στις κατηγορίες “Ευελιξία” και “Ανοιχτό για επιχειρήσεις”, με τους ερωτηθέντες να αναφέρουν την ικανότητα της χώρας να προσαρμόζεται ανταποκρινόμενη στα εμπόδια και τις μεταβαλλόμενες συνθήκες και να επαινούν τις οικονομικές ευκαιρίες της. Η επιχειρηματικότητα στην ομοσπονδιακή δημοκρατία της Γερμανίας βαθμολογήθηκε επίσης υψηλά.

Στην πρώτη δεκάδα αυτής της κατηγορίας κυριαρχούσαν οι χώρες του παγκόσμιου Νότου και η αξιολόγηση έγινε με βάση τη “μελλοντική ανάπτυξη” και την αντιληπτή ικανότητα μιας χώρας να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις που θέτει η παγκόσμια οικονομία.

Σε μια άλλη έλλειψη, η Γερμανία δεν αξιολογήθηκε σε καμία περίπτωση ως το πιο φιλικό μέρος στον κόσμο, συγκεντρώνοντας μόλις 31,9 βαθμούς.

Τα έθνη με την καλύτερη αντίληψη στον κόσμο το 2022

Συνολικά, αυτές θεωρούνται ως οι καλύτερες χώρες στον κόσμο το 2022:

 1. Ελβετία
 2. Γερμανία
 3. Καναδάς
 4. Ηνωμένες Πολιτείες
 5. Σουηδία
 6. Ιαπωνία
 7. Αυστραλία
 8. Ηνωμένο Βασίλειο
 9. Γαλλία
 10. Δανία

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης