Γερμανία: Ρεκόρ εσόδων από τον φόρο σκύλων στη NRW

Ο φόρος σκύλων δεν έχει αποφέρει ποτέ στο παρελθόν τόσα πολλά χρήματα στα δημοτικά ταμεία. Στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία, οι πληρωμές κατά τους πρώτους εννέα μήνες του 2022 ανήλθαν σε 104,6 εκατομμύρια ευρώ, που αποτελεί νέο ρεκόρ, ανακοίνωσε η κρατική στατιστική υπηρεσία στο Ντίσελντορφ.

Αυτό ήταν 2,5 εκατ. ευρώ ή 2,4% περισσότερο από ό,τι την ίδια περίοδο του 2021. Σε σύγκριση με τους πρώτους εννέα μήνες του 2017, οι πληρωμές για φόρο σκύλων αυξήθηκαν κατά 13,6 εκατ. ευρώ ή 15%. Το κρατικό γραφείο παρουσιάζει σταθερή αύξηση από το 2015.

Στους επιμέρους δήμους, οι στατιστικολόγοι της κρατικής υπηρεσίας διαπίστωσαν πρόσφατα διαφορετικές εξελίξεις στη φορολογία σκύλων.

Για παράδειγμα, οι πληρωμές φόρου για σκύλους στο Ascheberg της περιφέρειας Coesfeld αυξήθηκαν κατά 74,8% σε σύγκριση με τους πρώτους εννέα μήνες του 2021, ενώ στην πόλη Velen της περιφέρειας Borken μειώθηκαν κατά 69,4%.

Σύμφωνα με τα ποσά, η κρατική υπηρεσία προσδιόρισε ένα συν 209.407 ευρώ για την Κολωνία, ένα συν 101.459 ευρώ για το Neunkirchen-Seelscheid στην περιφέρεια του Ρήνου-Sieg και 94.486 ευρώ περισσότερα για το Ντίσελντορφ.

Σύμφωνα με την κρατική υπηρεσία, τα στοιχεία δεν επιτρέπουν την εξαγωγή συμπερασμάτων σχετικά με τον αριθμό των φορολογημένων ζώων. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι κάθε δήμος καθορίζει ο ίδιος το ποσό του φόρου αυτού μέσω των καταστατικών φόρου σκύλων ανάλογα με τον αριθμό ή την επικινδυνότητα των ζώων.

Η οικονομική επιβάρυνση των ιδιοκτητών σκύλων διαφέρει σημαντικά από περιοχή σε περιοχή. Η πόλη Ahlen, για παράδειγμα, δεν χρεώνει καθόλου φόρο σκύλων για ένα μόνο σκύλο.

Στο Moers, σύμφωνα με το ισχύον καταστατικό, οφείλονται περίπου 120 ευρώ για έναν σκύλο. Τα ποσά καταβάλλονται συνήθως ανά τρίμηνο, εξάμηνο ή έτος. Σε παγγερμανικό μέσο όρο, ωστόσο, ο φόρος σκύλων αντιπροσωπεύει μόνο το 0,2% του συνόλου των πληρωμών προς τους δήμους.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.