Γερμανία: Στο 35% το AfD στη Σαξονία

Newsroom

Updated on:

AFD Εναλλακτική για τη Γερμανία

Με βάση τα αποτελέσματα δημοσκόπησης που δίνει ποσοστό 35% στο ακροδεξιό AfD, η σημερινή τρικομματική κυβερνητική συμμαχία (CDU/SPD/Πράσινοι) διατρέχει κίνδυνο να χάσει την εξουσία στο κρατίδιο της Σαξονίας. 

Το ακροδεξιό κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) συγκεντρώνει το 35% των προθέσεων ψήφου στο ανατολικό ομόσπονδο γερμανικό κρατίδιο της Σαξονίας, αφήνοντας πολύ πίσω τη δεξιά αντιπολίτευση, τους Χριστιανοδημοκράτες (CDU), που περιορίζονται στο 29%, σύμφωνα με δημοσκόπηση του ινστιτούτου INSA που διενεργήθηκε για λογαριασμό της Leipziger Volkszeitung, της Freie Presse και της Sächsische Zeitung και δημοσιεύθηκε χθες Πέμπτη.

Το 9% του δείγματος δήλωσε πως θα ψηφίσει το κόμμα Η Αριστερά (Die Linke), το 7% τους Σοσιαλδημοκράτες (SPD), το 6% τους Πράσινους και το 5% τους Ελεύθερους Δημοκράτες (FDP).

Οι αριθμοί αυτοί σημαίνουν πως η σημερινή τρικομματική κυβερνητική συμμαχία στο κρατίδιο (CDU/SPD/Πράσινοι) διατρέχει κίνδυνο να χάσει την εξουσία.

Οι προσεχείς κρατιδιακές εκλογές στη Σαξονία θα διεξαχθούν την 1η Σεπτεμβρίου 2024.

Τα περισσότερα κοινοβουλευτικά κόμματα στη Γερμανία έχουν δεσμευτεί να μη συνεργαστούν με την AfD, τα ποσοστά της οποίας στις δημοσκοπήσεις βρίσκονται γύρω στο 20% σε εθνικό επίπεδο.

Τα υψηλότερα ποσοστά του ακροδεξιού, αντιμεταναστευτικού και αντιευρωπαϊκού κόμματος καταγράφονται στην πάλαι ποτέ ΟΔΓ, στην ανατολική Γερμανία, στην οποία ανήκε η Σαξονία.

Η έρευνα του INSA για λογαριασμό των τριών εφημερίδων διενεργήθηκε από την 11η ως την 22η Αυγούστου σε δείγμα 1.500 δυνητικών ψηφοφόρων και έχει περιθώριο στατιστικού σφάλματος ±2,2%.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης