Γερμανία: Σύγκρουση τρένου μετά από σφάλμα διακόπτη κυκλοφορίας

Το Metronom πήρε λάθος στροφή – και έπεσε πάνω σε εργοτάξιο. Οι εργάτες κατάφεραν να σωθούν, αλλά και πάλι ήταν δυσάρεστο για τους επιβάτες…

Το βράδυ της Δευτέρας, ένα τοπικό τρένο από τη Βρέμη προς το Αμβούργο συγκρούστηκε.

Όπως δήλωσε στο t-online εκπρόσωπος της αστυνομίας, το Metronom 81942 έπεσε πάνω σε εργοτάξιο και εμβόλισε ένα όχημα αποκατάστασης γραμμής.

Το ατύχημα συνέβη κοντά στον σιδηροδρομικό σταθμό Tostedt στην περιοχή του Αμβούργου. Ένας δημοσιογράφος που βρισκόταν στο σημείο ανέφερε ότι ένας διακόπτης κυκλοφορίας είχε προφανώς ρυθμιστεί λανθασμένα.

Στη συνέχεια, το τρένο με 60 επιβάτες μπήκε σε λάθος γραμμή γύρω στις 0.10 π.μ. και συγκρούστηκε με το μηχάνημα.

Οι περίπου δέκα εργαζόμενοι που εργάζονταν στο σημείο του ατυχήματος μπόρεσαν να φύγουν εγκαίρως και παρέμειναν σώοι και αβλαβείς.

“Αρκετοί εργαζόμενοι στην κατασκευή των γραμμών πήδηξαν στο πλάι όταν η μηχανή εργασιών χτυπήθηκε από το περιφερειακό τρένο”, αναφέρει ανακοίνωση της Ομοσπονδιακής Αστυνομίας.

Κανένας από τους επιβάτες δεν υπέστη επίσης τραυματισμό.

Ατύχημα έξω από το Αμβούργο: Οι επιβάτες παρέμειναν για τρεις ώρες στο τρένο

Ο μηχανοδηγός είχε ξεκινήσει ελιγμό πέδησης έκτακτης ανάγκης. Όταν το τρένο προσέκρουσε στη μηχανή εργασιών, εξακολουθούσε να κινείται με ταχύτητα περίπου 80 χιλιομέτρων την ώρα, ανέφερε η αστυνομία.

Η σιδηροδρομική γραμμή μεταξύ Αμβούργου και Βρέμης έκλεισε για την υπεραστική και εμπορευματική κυκλοφορία. Η μηχανή εργασιών παγιδεύτηκε κάτω από το τρένο και δεν μπορούσε αρχικά να απομακρυνθεί.

Οι επιβάτες χρειάστηκε να περιμένουν στο ακινητοποιημένο τρένο για περίπου τρεις ώρες, και μόνο στη συνέχεια αποβιβάστηκαν από το Metronom.

Ένα λεωφορείο τους μετέφερε στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό του Αμβούργου.

Διακοπή της κυκλοφορίας του Metronom: ματαιώσεις και καθυστερήσεις αμαξοστοιχιών

Γύρω στις 4.30 π.μ., το τρένο μεταφέρθηκε σε παρακαμπτήριο και η γραμμή άνοιξε ξανά. Η Ομοσπονδιακή Αστυνομία ερευνά τώρα γιατί το τρένο κατευθύνθηκε σε λάθος γραμμή.

Την επομένη του ατυχήματος, η Metronom αντιμετώπισε πολλές καθυστερήσεις και ακυρώσεις. Μεταξύ άλλων, επηρεάστηκαν οι γραμμές RB3, RE4 και RB41.

Στον ιστότοπό της, η σιδηροδρομική εταιρεία αναφέρει ως αιτίες μια “διαταραχή του συνόλου των συρμών”, επισκευές στο τρένο και καθυστερήσεις στα τρένα που ταξίδευαν μπροστά.

Κεντρική φωτογραφία αρχείου

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης