Γερμανία: Σχεδιάζεται ταχεία έκδοση Visas σε σεισμόπληκτους

Εκατομμύρια άνθρωποι έχουν πληγεί από τον σεισμό στην Τουρκία και τη Συρία. Οι συγγενείς στη Γερμανία θα έχουν τώρα τη δυνατότητα να φιλοξενήσουν επιζώντες. Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι οι θεωρήσεις θα εκδοθούν γρήγορα.

Οι σεισμοπαθείς από την Τουρκία και τη Συρία μπορούν να μείνουν με συγγενείς και μέλη της οικογένειας στη Γερμανία και να εισέλθουν στη χώρα με βίζα χωρίς γραφειοκρατία.

Το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Εσωτερικών και το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Εξωτερικών θα καταστήσουν δυνατή την έκδοση “κανονικών θεωρήσεων που εκδίδονται γρήγορα και ισχύουν για τρεις μήνες” για τους πληγέντες, ανέφερε το Υπουργείο Εσωτερικών στο Twitter το Σάββατο.

Εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών επιβεβαίωσε τη σχετική συμφωνία.

“Πρόκειται για βοήθεια σε περιόδους ανάγκης”

Πρόκειται για “βοήθεια σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης”, εξήγησε η ομοσπονδιακή υπουργός Εσωτερικών Nancy Faeser (SPD) στο Twitter.

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση ήθελε “να δώσει τη δυνατότητα σε τουρκικές ή συριακές οικογένειες στη Γερμανία να φέρουν στενούς συγγενείς από την περιοχή της καταστροφής για να τους συναντήσουν χωρίς γραφειοκρατία”.

Οι άνθρωποι θα πρέπει να μπορούν να “βρίσκουν καταφύγιο και να λαμβάνουν ιατρική περίθαλψη” στη Γερμανία.

Μη γραφειοκρατική χορήγηση θεωρήσεων (Visa)

Προηγουμένως, πολλές φωνές είχαν ζητήσει να δοθεί στους πληγέντες στη Συρία και την Τουρκία βραχυπρόθεσμη και μη γραφειοκρατική καταφυγή σε συγγενείς στη Γερμανία.

“Πολλοί άνθρωποι στη Γερμανία έχουν συγγενείς στην περιοχή της καταστροφής και ανησυχούν απεγνωσμένα γι’ αυτούς”, δήλωσε ο ομοσπονδιακός υπουργός Γεωργίας Τζεμ Οζντεμίρ.

“Θα πρέπει να τους δώσουμε τη δυνατότητα να δέχονται προσωρινά συγγενείς από την Τουρκία ή τη Συρία”.

Εκατομμύρια άνθρωποι άστεγοι

Σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη, συνολικά 24,4 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν πληγεί από την καταστροφή, η οποία καλύπτει μια έκταση περίπου 450 χιλιομέτρων.

Αμέτρητοι άνθρωποι πρέπει να αντέξουν σε παγωμένες θερμοκρασίες στην ύπαιθρο, στα αυτοκίνητά τους ή σε καταυλισμούς έκτακτης ανάγκης επειδή έχουν μείνει άστεγοι ή τα σπίτια τους κινδυνεύουν να καταρρεύσουν.

Σε πολλά μέρη υπάρχει έλλειψη τροφίμων, πόσιμου νερού και λειτουργικών τουαλετών.

Όλες οι εξελίξεις από τον φονικό σεισμό στην Τουρκία ΕΔΩ

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.