Η Γερμανία ζητά σήμανση χρήσης “φίλτρων ομορφιάς” σε φωτογραφίες

Οι επικριτές τους υποστηρίζουν ότι τα φίλτρα προάγουν μη ρεαλιστικά πρότυπα ομορφιάς, ιδιαίτερα μεταξύ των γυναικών και των κοριτσιών

Γερμανοί κρατικοί αξιωματούχοι δήλωσαν την Παρασκευή ότι θέλουν οι διαφημιστές και οι επηρεαστές των μέσων κοινωνικής δικτύωσης (influencers) να επισημαίνουν οποιεσδήποτε φωτογραφίες έχουν επεξεργαστεί με τα λεγόμενα φίλτρα ομορφιάς.

Οι επικριτές υποστηρίζουν ότι τα φίλτρα αυτά, τα οποία προσφέρουν εύκολους τρόπους για αλλοίωση φωτογραφίων και την αφαίρεση υποτιθεμένων ατελειών, προάγουν μη ρεαλιστικά πρότυπα ομορφιάς, ιδιαίτερα μεταξύ των γυναικών και των κοριτσιών.

Το πρακτορείο ειδήσεων dpa επικαλέστηκε την υφυπουργό Ισότητας του Αμβούργου, Kαταρίνα Φέγκεμπανκ, η οποία είπε ότι δεν θα πρέπει να καθορίζεται από τα ψηφιακά εργαλεία τι θεωρείται όμορφο και τι όχι.

Η πλειοψηφία των αξιωματούχων από τις 16 πολιτείες της Γερμανίας θέλει η ομοσπονδιακή κυβέρνηση να εκδώσει νομοθεσία που θα απαιτεί την επισήμανση εικόνων και βίντεο όπου χρησιμοποιούνται φίλτρα ομορφιάς για να βελτιώσουν το πρόσωπο, το δέρμα ή τα μαλλιά ενός ατόμου.

Αυτό θα ισχύει για τις εμπορικές διαφημίσεις και τους influencers με σημαντικό αριθμό οπαδών, σύμφωνα με την Φέγκεμπανκ.

Πηγή: Associated Press

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.